Lionel Messi ve Franck Ribery'nin de aday olduğu FIFA Ballon d'Or ödülünü Portekiz ve Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo kazandı. Portekizli yıldız ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı.

 İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen törende, Portekiz Milli Takımı ve Real Madrid'in hücum oyuncusu Ronaldo, Lionel Messi (Barcelona) ve Frank Ribery (Bayern Münih) ile aday olduğu dünyada "Yılın Futbolcusu" ödülüne layık görüldü. 

Ronaldo, ödül konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı ve ödülü kazanmasında kendisine yardımcı olan herkese teşekkür etti. 

FIFA Başkanı Sepp Blatter de törenin açılış konuşmasında katılımcılara teşekkürlerini sunarken, yakın zamanda hayatını kaybeden Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela ve kısa süre önce hayatını kaybeden Portekizli ünlü futbolcu Eusebio da Silva Ferreira'yı andı. 

Altın Top Ödülü'nü, Arjantinli Messi 4 kez, Fransız orta saha oyuncusu Zinedine Zidane ve Brezilyalı forvet Ronaldo 3 kez kazanmıştı. UEFA Başkanı Fransız Michel Platini, Hollandalı Johan Cruyff ve Marco van Basten ise Altın Top Ödülü'nün yalnızca Avrupa'da oynayan futbolculara verildiği yıllarda 3 kez bu ödüle layık görülmüştü.

Yılın en'leri


2013 FIFA Yılın En İyi 11'inde futbolcular şöyle belirlendi: 

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves, Andres Iniesta, Xavi, Franck Ribery, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi.

2013 FIFA Başkanlık Ödülü'nü, eski Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Yılın En İyi Teknik Direktörü Ödülü'nü, kadınlar futbolunda Silvia Neid (Almanya/Almanya Milli Takımı), erkeklerde ise Bayern Münih eski teknik direktörü Jupp Heynckes aldı. 

2013 FIFA Yılın En İyi Golü'ne verilen "Puskas Ödülü", İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimoviç'in olurken, 2013 FIFA Fair Play Ödülü'nü Afganistan Futbol Federasyonu kazandı. 

2013 FIFA Ballon d'Or Prix d'Honneur ödülünü, Brezilyalı efsanevi futbolcu Pele kazandı ve kendisine Altın Top verildi.

FIFA Ballon d'Or gecesi her yıl olduğu gibi bu yıl da İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen gece ile sahibini buldu. 

İŞTE RONALDO'NUN GÖZYAŞLARI

Lionel Messi ve Franck Ribery'nin de aday olduğu FIFA Ballon d'Or ödülünü Portekiz ve Real Madrid'in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo kazandı. 

MESSİ'NİN CEKETİ OLAY OLDU

Ödülü daha önce üst üste 4 kez kazanan Messi'yi bu kez geride bırakarak kazanan Ronaldo, ikinci kez bu mutluluğu yaşadı.

Ronaldo, 2013 takvim yılı içinde 60 maçta 69 gol atmayı başarmıştı. 

İŞTE YILIN 11'İ:

Yılın kalecisi ödülün sahibi: Manuel Neuer - Bayern Münih

 Yılın savunma oyuncuları: Thiago Silva - Dani Alves - Lahm - Sergio Ramos

 Yılın orta saha oyuncuları: İniesta - Xavi - Ribery

 Yılın hücum oyuncuları: C.Ronaldo - Z.İbrahimovic - Messi

İLGİNÇ DİYALOG

En iyi hücumcuların açıklanmasının ardından moderatörün "Bu takımda en çok golü kim atardı?'' sorusuna  C.Ronaldo ''Ben atardım!'', İbrahimovic ''Ronaldo benim kadar atardı!'', Messi ise ''Herkes eşit atardı!'' yanıtını verdi.

FIFA yılın başkanı: Belçikalı Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge

Yılın Kadın Teknik Direktörü: Silvia Neid

Yılın Erkek Teknik Direktörü: Jupp Heynckes

2013 FIFA Fair Play ödülü: Afganistan Futbol Federasyonu’nun oldu.

Yılın golü: İbrahimovic'in oldu.

FİFA Balloon D'or Onur Ödülü: Bu sezon ilk defa verilen ödül dünya futbol tarihinin en efsane oyuncularından Pele'ye verildi.

Yılın en iyi kadın oyuncusu: Almanya Milli Takımı'nın kalecisi Nadine Angerer

Yılın Futbolcusu: Cristiano Ronaldo.


Cristiano Ronaldo kimdir?
TAM İSMİ:Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro
LAKABI:CR7
DOĞUM TARİHİ:05 Şub 1985
(Yaş 28)
DOĞUM YERİ:Madeira
UYRUK:Portekiz
BOY:185 cm.
KİLO:83 Kg.
MEVKİİ:Hücum
FORMA NUMARASI:7
MİLLİ TAKIM:Portekiz

Very proud to win the Ballon d’Or for the second time, it means so much to me! I thank my teammates from Real Madrid and Portuguese National Team. It wouldn’t be possible without them...