Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, İslam ülkesi olmasına rağmen Türkiye'deki insanların neden camiye gitmediğine anlam veremediğini söyledi.
"İstanbul’da beni en çok şaşırtan olay; bu kadar fazla insanın olduğu yerde namaz vakitlerinde çok az kişinin camilere gitmesi. Ben Beykoz’da oturuyorum ve namaza çevremdeki camilere gidiyorum. İstanbul’un, Londra ve Paris’ten farkı, ezan okunduktan 5 dakika sonra, çok yakın bir yerde cami bulabiliyorsunuz. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor."

"MÜSLÜMANLAR BİRBİRLERİNE SARILMALI"

"Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, Müslüman dünya güçleniyor. Müslüman olanların sayısı artıyor. Müslümanlarla ilgili bazı önyargılar var. Bazı insanlar, bazı gruplar müslümanlara kötü gözle bakıyorlar. Bu yüzden Müslümanların birbirlerine sıkıca sarılmaları ve dinine sahip çıkmaları gerekiyor. Müslüman insanların dinimizin gerekliliklerini yerine getirmeleri gerekiyor. Ayrıca hiçbir korku ve endişe duymadan insanların bunu ifade edebilmeleri lazım, çok güzel bir şey."

"SENEYE HACI OLACAĞIM"

"Yakın arkadaşım Sow ile her yaz Mekke’ye gidiyoruz. Futbolun dışında, en güzel anılarımız bu yolculuklarda oluyor. Henüz Hacca gitmedim ama önümüzdeki sene başkandan izin isteyeceğim ve izin verirse hacı olacağım."

Kaynak: Haber 7