Fenerbahçe, Dıego Rıbas İle Görüşmelere Başladı..

 Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcu Diego Ribas da Cunha ile görüşmelere başladığını borsaya  bildirdi.
Fenerbahçe Kulübü'nün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, "Profesyonel futbolcu Diego Ribas da Cunha'nın transferi için temsilcileri ile görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın bugün transferinden vazgeçtiği Diego Ribas transferi için dev adım attı. 

Sarı-lacivertli kulüp Brezilyalı futbolcunun transferi için görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Profesyonel futbolcu Diego Ribas da Cunha'nın transferi için temsilcileri ile görüşmelere başlanmıştır.

Pele'nin takımında yetişti

Fenerbahçe’nin kadrosuna katmak üzere olduğu Diego Ribas, kariyeri başarılarla dolu bir isim. 29 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, ‘Pele’nin takımı’ olarak bilinen Santos’un altyapısından yetişti. İlk profesyonel sözleşmesine de burada imza attı. Sonrasında sırasıyla Porto, Werder Bremen, Juventus, Wolfsburg ve Atletico Madrid’de forma giydi. Santos’ta iki Brezilya şampiyonluğu, Porto’da bir lig bir kupa bir uluslar arası kupa, Werder Bremen’de Almanya Kupası, Atletico Madrid’de UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. 
 
Luigi Delneri, Felix Magath, Alberto Zaccheroni, Thomas Schaaf ve Diego Simeone gibi hocalarla görev yaptı. 2009-10 sezonunda Gaziantepspor’u çalıştıran Jose Couceiro ile çalıştığı Porto’da, ‘Dirk Kuyt’ı Hollanda Milli Takımı’na almayın’ diyen Co Adriaanse ile birlikte de çalıştı. 
 
Hem asist hem de golleriyle oldukça skorer bir orta saha oyuncusu olan Diego Ribas, Juventus’ta 47 maçta 7 gol, 17 asist; Porto’da 61 maçta 6 gol, 1 asist, Wolfsburg’da 87 maçta 24 gol, 22 asist; Werder Bremen’de 132 maçta 54 gol, 43 asist ve Atletico Madrid’de 62 maçta 8 gol 15 asist ile oynadı. Günümüz futbolunun en skorer ’10 numara’ oyuncuları arasında yer alan Sambacı, son olarak geçtiğimiz ay Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında müthiş bir gole imza atmıştı. Nou Camp’ta Atletico’nun Barcelona ile 1-1 berabere kaldığı mücadelede çok uzaklardan Barça kalecisini avlayarak topu 90’a takan oyuncunun kariyerinde bu son örnekteki gibi uzak mesafe golleri de geniş bir yer kaplıyor. 
 
O aslında bir İtalyan!
 
Beyaz Brezilyalılar’ın bir çoğunun kökeni gibi Diego’nun kökleri de Avrupa’ya dayanıyor. Hem anne hem de baba tarafı İtalyan göçmeni. Ferrara ve Napoli yörelerinin insanları olan bu ailenin bir çocuğu olarak Diego, hakkı bulunan İtalyan pasaportuna 2004 yılında sahip oldu. Uzun süreli bir birlikteliği olan Bruna Leticia Araujo ile sonrasında evlenen Diego Ribas’ın 2011’de doğan bir oğlu ve 2013’te doğan bir kızı olmak üzere iki çocuğu bulunuyor.  
 

DİEGO RİBAS'TAN MUHTEŞEM GOLLER