Nevşehirli genç iş adamı Salih Dirikoç şahsı hakkında yapılan bir habere yazılı basın açıklamasıyla cevap verdi. İşte Nevşehirli İş Adamı Salih Dirikoç'un o açıklaması;

05.02.2017 tarihinde bir internet sitesinde şahsım adına yapılan "sözde" haber üzerine yaptığım açıklamadır.
 
Öncelikle bu açıklamayı futbolun arka bahçesinde dönen çirkin oyunlardan habersiz şehrimizin takımını tribünlerden destekleyen değerli hemşerilerime yaptığımı belirtmek isterim. Zira en hafif tabirle kötü niyetli olan ve habercilik kisvesi altında şahsıma saldıran kişiye cevap vermeyi dahi kendime hakaret sayarım, iş bu sebeple daha anlaşılır olabilmesi için açıklamayı maddeler halinde takdirinize sunuyorum;
 
1- "Sözde" haberin başlığı "Kim bu adam" olması sebebiyle sizlere kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Salih DİRİKOÇ olarak ailemden, işimden ve sosyal hayatımdan fedakarlık yaparak 1996-2003 yılları arasında faal olarak yöneticilik yapmış, bu kulübe maddi ve manevi her türlü desteği sadece kırmızı-beyaz forma aşkına vermiş bir taraftar, bir Nevşehirspor aşığım. Ayrıca tüm bunları sözde bırakmamak adına sene içerisinde mevcut yönetim kuruluna ve sayın başkan Muzaffer Leblebici'ye Nevşehirspor'a tahsis edilmek üzere bir otobüs hediye edebileceğimi teklif eden kişiyim.
 
2- Ben, Salih DİRİKOÇ olarak 35 yıldır yağmur çamur demeden hiçbir bahaneye sığınmadan tüm iç ve dış saha maçlarına giderek sesim kısılana kadar bu armaya sahip çıkanlardanım. Fakat bugün anlıyorum ki bizlere her fırsatta saldırmaya çalışan bu zevat bu kez de beni takıma olan sevgim ile yargılamaktadır. Ancak yine Nevşehirspor'a olan bağlılığımdan ötürü vermiş olduğum tepkiyi dahi çok farklı yerlere çekmişlerdir.
 
3- "Sözde" haberlerde kullanılan üsluba bakıldığında rahatlıkla anlaşılacağı üzere maç sonunda yaşanan hadiseler çok farklı noktalara çekilerek bana ve benim gibi Nevşehirspor sevdalılarına saldırmak istenmiştir. Maç sonunda takımımıza göstermiş olduğum tepkim sadece bu takımın içinde bulunduğu kötü durumu hak etmediğine inandığım içindir. Aksi tüm yorum ve haberler şahsıma atılan çirkin iftiraların ötesine geçememektedir.
 
4- Her ne kadar cevap vermeye, bilgisi ve görgüsü yetmeyecek olduğunu bilsem dahi kamuoyunun vicdanını bir nebze olsa da rahatlatmak adına şunu da ifade etmeliyim ki; haberlik mesleğini ayaklar altına alan bu kişi yalan haberler yapmak dışında şehrimiz ve kulübümüz için en ufak bir şey yapmamakla kalmayıp, yapanları da zan altında bırakmıştır. Fakat inancım tamdır ki bu olaylara en güzel cevabı büyük Nevşehirspor taraftarı gerektiği şekilde verecektir.

Kamu oyuna saygılarımla...

Salih Dirikoç