DP’den Kınama

NEVŞEHİR(MHA) Demokrat Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Murat Kul, Nevşehir Spor GK ile Yeni Kırşehir Spor arasındaki oynanan müsabakada çıkan olayları ve Kırşehir Emniyetini kınadı.

Konuyla ilgili açıklamasında Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Mirat Kul, “24 Mart 2014 Tarihinde oynanan Yeşil Kırşehir spor – Nevşehir spor arasındaki Kırşehir ahi stadındaki maçta gerek maç boyunca rakip takım futbolcularının saha içerisinde gerek tribündeki rakip takım seyircilerinin fiziki ve küfürlü saldırısına maruz kaldıklarını gördük. Kendi takımlarının kötü oyununa kılıf bulmaya çalışan sözde çirkef futbol fanatiği ve bunlara çanak tutan Yeşil Kırşehir spor’lu yönetici ve idareciler hakemin bitiş düdüğüyle birlikte kin ve nefret kusarcasına futbolcu, yönetici ve teknik ekibimize saldırmışlar. Hani bunlar kardeş şehirdi. Olmaz olsun böyle kardeşlik. Halbuki biz onları Nevşehir deki karşılaşmada elimizde çiçeklerle ve dostça karşılayıp aynı şekilde göndermiştik. Takımımızın son haftalardaki üst üste aldığı başarıları kıskanmış olacaklar ki bu durumu hazmedememişler. Bunlar futbolu sahada oynayarak değil, bu tip saldırılarla gerek rakip takım oyuncularına gerekse maçın hakemlerine saldırılarda bulunarak maç kazanmayı kendilerine bir amaç edinmişler. Umarız ki yapılan çirkin saldırılar cezasını en iyi bir şekilde bulur. Bu olayların bu kadar büyümesinde yapılan saldırıları seyrederek daha da şiddetlenmesini sağlayan basiretsiz Kırşehir emniyetini de kınıyorum. Bu takım şehrimizin bir simgesidir. Ne içeride nede dışarıda yapılan saldırıları hiçbir zaman müsaade etmeyeceğimizi herkes bilsin.

Takımımıza yapılan saldırıyı tekrar kınıyor, ümidimiz bu ve benzeri olayların tekrar yaşanmamasını ümit ediyoruz. Nevşehir sporumuza 3 lig yolunda başarılar dilerim” dedi.