Nevşehirli atletler hafta sonunda İstanbul’da düzenlenecek olan Turkcell Türkiye 14 Yaş Altı Salon Şampiyonası'na eksi 15 derecede hazırlanıyor. 
15 derecede Türkiye Şampiyonası'na hazırlanan atletler, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve bu hedefin kendilerini ısıttığını söylediler. 
Nevşehir Atletizm takımında bulunan Melisa Biltekin isimli sporcu, "İstanbul’daki şampiyonaya hazırlanıyoruz. Antrenmanlarımızı bu soğukta acı çekmeden yapmaya çalışıyoruz. Antrenmanlarımıza zevkle gelmeye çalışıyoruz" dedi.

"HİÇ ÜŞÜMÜYORUZ"
11 yaşındaki minik atlet Aleyna Sürücü, hedefinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Bu havada ilk başlarda üşüyorum ama koşmaya başlayınca ısınıyorum. O kadar zor gelmiyor" şeklinde konuştu.
Elif Sıla Turgut isimli sporcu da, "Bu soğuk havalarda antrenmana geliyoruz ama hiç üşümüyoruz" ifadelerini kullandı.
Hedeflerinin 14 yaş altı salon şampiyonası olduğunu vurgulayarak, "Soğuk havalarda antrenman yapıyoruz. Burada Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz. Soğuklar beni yıldırmıyor. Her şeye karşı antrenmanlarımızı yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Soğuk havaların kendisini ve arkadaşlarını etkilemediğini ifade eden 13 yaşındaki sporcu Emircan Şengül, "Türkiye şampiyonu olacağız derken", Mehmet Can Yolalan ise, "Bu soğuk havalar bizleri asla yıldırmıyor. Arkadaşlarımızla beraber Türkiye şampiyonu olacağımıza inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

DEMİR: "SOĞUK BİZLERİ YILDIRMIYOR"
Antrenörler İsa Demir, eksi 15 derecede antrenmanlara büyük bir özveri içerisinde gelen sporculara teşekkür ederek, "Hafta sonu yapılacak olan yarışmaya 16 sporcu ile katılacağız. Bu soğuk havalarda antrenman yapmamızın amacı hem rakiplerimizden geri kalmamak hem de ilimize başarıyla dönebilmek. Hedefimiz her sporcumuz ve ilimiz için Türkiye şampiyonu olabilmek. Eksi 15 derecede zor şartlarda antrenman yapıyoruz ama biz inanıyoruz. Soğuk bizleri yıldırmıyor. Çocuklarımız da o bilinçle çalıştıkları için kendileri de bunun farkına vararak daha dikkatli ve daha özverili bir şekilde antrenmanlarına bu soğuk havalara rağmen Derinkuyu’dan, Ürgüp’ten özverili bir şekilde geliyorlar ve antrenmanlarına devam ediyorlar" şeklinde konuştu.