Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlarda oynayan eski milli futbolcu ve Kayserispor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın oğlu Burak Can Sağlam Nevşehir Bal ligi temsilcisi Kapadokya Göremespor'a transfer oldu.

Kapadokya Göremespor 2 Oyuncuyu daha transfer etti... 

Bal ligi Nevşehir temsilcimiz K.Göremespor, 1920 Maraşspor'dan santrofor Cemal Deliktaş ve Ertuğrul Sağlam'ın oğlu Burak Sağlam'ı kadrosuna kattı. 

Beşiktaş Yıldızspor altyapısında yetişen ve Sarıyer ile Fatih Karagümrük takımlarının da formalarını giyen 1997 doğumlu Burak Can Sağlam Bölgesel Amatör Lig takımı Kapadokya Göremespor ile anlaştı. 

Ertuğrul Sağlam Kimdir? Hatırlayalım...

Burak Can Sağlam’ın Babası Ertuğrul Sağlam, Türk futboluna başarısıyla imzasını atmış bir spor adamı. 1969 Zonguldak doğumlu Ertuğrul Sağlam, Ereğli Erdemirspor’un Minik, Yıldız, Genç ve Amatör takımlarında futbol oynayıp, Yılmaz Yücetürk’ün tavsiyesi ile Fenerbahçe Genç Takımı’na gitmişti. Sağlam aynı zamanda aynı zamanda Genç Milli Takım formasını giydi. Bir sezon sonra 1986 yılında Fenerbahçe’den ayrılıp, Gaziantepspor’a transfer oldu. Gaziantep’te bir sene daha oynayıp Samsunspor’a transfer oldu. Samsunspor’da her yıl yükselen bir grafikle 5 sezon forma giydi. 1994-1995 sezonunda Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’la anlaşarak, Siyah Beyazlı formayı tam 6 yıl giydi. Ertuğrul Sağlam’ın ilk sezonunda başarılı performansı ve 28 golü, Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıdı. Siyah Beyazlı formayla 6 sezonda toplam 167 lig maçı oynadı ve 103 gol attı. 2000-01 sezonunda Erman Güraçar ile takas edilerek Samsunspor’a dönüş yaptı ve 2003 yılında futbolu bırakana dek burada forma giydi.  Sağlam 2002-03 sezonunda futbolu bıraktığı Samsunspor’da sonraki sezon için antrenörlük yapmaya başladı. Eski hocası Gigi Multescu’nun istifası ile bir süre teknik adamlık yapıp, Erdoğan Arıca’nın gelmesi ile yardımcı teknik adam olarak görevine devam etti. 2004-05 sezonunda ise teknik direktör olarak görev yapmaya başladı. Kayserispor, Beşiktaş ve Bursaspor’da görev yapan Sağlam, yeşil-beyazlı şampiyon yaparak tarihe geçmişti.

Haber:Mustafa Ferveren