Nevşehirspor, bir taraftan Bal liginde kurduğu güçlü kadrosuyla Şampiyonluk hedeflerken diğer taraftanda komşu kentlerle olan ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak için büyük gayret gösteriyor. Özellikle Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici'nin girişimleri ve özel ilişkileriyle komşu vilayetlerle olan sportif müsabaka ve rekabetin getirdiği küskünlükler bir bir yok ediliyor. Bu gayret ve çabalarının sonucunu ilk kez Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turunda Y.Kırşehirspor maçında alan Nevşehirspor, 1.Turda karşılaştığı Aksaray Belediye Spor maçında da Gazi stadında görmeyi zölediğimiz ve Spor'un etiğine uygun çok güzel görüntülere sahne oldu.

68 Aksaray Belediyespor maçının ardından...

Nevşehirspor Ziraat Türkiye kupasında tur atlayan taraf oldu.


Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası 1.Turunda maç içerisinde futbol sahalarında ender görülen olaylardan birinin daha yaşanması protokol tarafından da büyük alkış aldı. Nevşehirsporlu taraftarlar, Aksaray Belediyesporlu taraftarlar ile hep birlikte Aksaray Belediyesporun renkleri olan siyah-beyaz sloganları atarken, maç öncesinde ise Nevşehirsporlu taraftarlar Aksaray Belediyesporlu futbolcuları tribünlere davet ederek alkışladı.

Ziraat Türkiye kupasında komşu şehrimiz 68 Aksaray Belediyespor takımını 2-0 mağlup ederek kupada tur vizesini cebine koyan Kırmızı Beyazlılar, maç sonrasında 68 Aksaray Belediyespor taraftarları tarafından Nevşehirspor'a misafirperverliği için teşekkür edilerek 2.Tur'da başarılar diledi...

Nevşehirspor Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici'nin maç öncesi yapmış olduğu açıklamalar ve maç sonrası verdiği sağ duyulu beyanatlarla iki ezeli ama aynı zamanda iki ebedi dost takımlar arasında gerginliğin yaşanmamasını sağlayarak bu güzel tablonun yaşanmasına vesile oldu.

FİB Haber Merkezi olarak Kendilerini tebrik ediyor tüm taraftarlarımızı şehrimize ve kendilerine yakışırcasına destek olmalarını bekliyoruz. Uzun maratonda takımımızın 12. Adama çok büyük ihtiyacı olacağı unutulmamalı. Zira “ Bu Sene O sene, Amatörde Son Sene”.

Ziraat Türkiye kupası 2.Tur maçında Nevşehirspor'umuza başarılar diliyoruz.

Unutmadan bu güzel hareketin başını çeken Nevşehirspor'umuza diğer komşu illerimizde aynı şekilde güzel dostluklara ve ezeli rekabete yakışır hareketlerle karşılık vermelerini diliyoruz.


Mustafa Ferveren