Olağanüstü kongrede başkanlığı bırakacak olan Aziz Yıldırım'ın yerine kimin gelebileceği konuşulurken, bazı kongre üyelerinin, eski başkanvekillerinden Nevşehirli hayırsever iş adamımız Vefa Küçük adını gündeme getirdiği belirlendi.

Aziz Yıldırım ile iki kez yaptığı başkanlık yarışını kaybeden Küçük'ün,  özellikle  3 Temmuz sürecinde yönetime en büyük desteği veren isimlerin başında gelmesi, Aziz Yıldırım'ı cezaevinde ziyaret edip, duruşmalarda yer alması nedeniyle, Yıldırım'ı destekleyen üyelerin büyük çoğunluğunun kendisine çok sıcak baktığı belirlendi. Camiada, Vefa Küçük'ün adaylığını koyması durumunda, başkanlığa seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Aziz Yıldırım kongrede Vefa Küçük'ü destekleyecek..
1998’de 1 oyla geçtiği rakibini Kongre’de destekleme kararı aldı.

CAS’ın, UEFA’nın Fenerbahçe’ye verdiği 2 sene Avrupa yarışmalarından men cezasını onamasının ardından hareketli saatler yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarafından sürpriz kararlar alındı. Yıldırım, 26 Ekim olarak belirlenen seçimli olağanüstü genel kurulda aday olmayacak.

Salih ve Recep’e öncelik

Başkan Yıldırım, eski yöneticilerden Vefa Küçük’ü adaylık konusunda destekleme kararı aldı. Camiadan baskı olursa adaylığı düşünebileceği belirtildi. Yıldırım, 1998’de ilk başkan olduğu kongrede Vefa Küçük’ü 1 oyla geçmişti. Diğer önemli kararı ise takımla ilgiliydi. Transferin bitimine 1 hafta kala, Salih Uçan ve Recep Niyaz dışındakilerin isteyenin gidebileceğini söyledi. Avrupa yarışmalarından uzak kalan takımda, özellikle yüksek ücretlere oynayanların gidişine kolaylık sağlamayı düşünüyor. Gençlerbirliği’nden Jimmy Durmaz’ı transfer etmek için girişimde bulunmayı planlıyor.

Hedef Jimmy Durmaz

Öte yandan Yıldırım, 5 Eylül’e kadar transferini çok istediği Jimmy Durmaz için İlhan Cavcav’la görüştü. Cavcav’ın ‘’Jimmy takımımın en iyi oyuncusu’’ diyerek 6 milyon euro talep ettiği öğrenildi. Yıldırım’ın Cavcav’a para yerine Sarı- Lacivertli takımdan iki oyuncuyu transfer edebilmesini sağlayan bir teklifte bulunduğu bildirildi.