Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, son yıllarda yerli ve yabancı futbol takımlarının da gözde kamp merkezi haline geldi. Peribacaları ile ünlü bölgede bu yıl 70'e yakın futbol kulübü kamp yapacak.

Her yıl yaklaşık 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya, kültür turizminin ardından spor turizmi ile adından söz ettirmeye başladı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve turistik tesislerin yatırımları ile Nevşehir il merkezi ve ilçelerinde çim futbol sahası sayısı 21'e ulaşırken sezon öncesi kamp için bölgeye gelen yerli ve yabancı takım sayısı da her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Ligler'den 70'i aşkın futbol takımını ağırlayan Kapadokya, bu yılda çok sayıda futbol takımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir il merkezinin yanı sıra Nar ve Kaymaklı beldesi ile, Avanos, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerinde 21 çim futbol sahasına sahip olduklarını ve halen il merkezinin yanı sıra Hacıbektaş ilçesinde 2 adet sentetik çim futbol sahasının yapımının sürdüğünü kaydetti.

Bölgenin rakımı ve iklim şartları ile birlikte futbol takımları için ideal bir kamp merkezi olduğunu vurgulayan Ünlüer:

"Bölgemizde gerçekten bir çok ilde bulunmayan kalitede spor tesislerimiz mevcut. Bu tesislerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Bunun yanında Kapadokya gibi önemli bir turizm merkezi olması sebebiyle 20 bini aşkın bir yatak kapasitesine sahip. Turizm tesislerimizde dünyanın en kaliteli işletmeleri arasında yer alıyor."

Yeni sezon öncesi şu ana kadar bölgedeki turistik tesisler ile kendilerine 50'ye yakın kulübün başvuruda bulunduğunu söyleyen Ünlüer, bu sayının 80'e ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Türk takımlarının yanı sıra Azerbaycan ve çeşitli Arap ülkelerinden futbol takımlarının da bölgeye geleceğini söyleyen Ünlüer, "Son yıllarda komşu ülkelerden de ciddi bir talep alıyoruz. Bunun yanı sıra bir Japon kulübü de bölgemizde kamp yapmak için girişimlerini sürdürüyor. Hedefimiz ilerleyen yıllarda tesis sayımızı ve kalitesini artırarak bölgemize Avrupa kulüplerini de çekebilmek" diye konuştu.