Nevşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmesi amacıyla açılan Yaz Spor Okulları, yoğun ilgi ile karşılandı. Çocukların ve gençlerin sağlıklı ve tam donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak Yaz Spor Okulları bünyesinde; Voleybol, Basketbol, Atletizm, Futbol, Boks, Jimnastik, Spor Tırmanışı ve Kick-Boks branşlarında temel eğitimler veriliyor.

Yeni dönemde sporun ve sporcun gelişimi için dev yatırım ve hizmetlere imza atmayı hedefleyen Nevşehir Belediyesi gençlerin ve çocukların sporla yetişen, spor ahlakı ve spor kültürüne sahip bireyler olması için de çalışmalarını sürdürüyor.Yetenekli sporcuların keşfedilmesi ve Türk sporuna kazandırılması ile birlikte çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yeteneklerini sergilemeleri amacıyla Nevşehir Belediye Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Yaz Spor Okulları açıldı.

Voleybol, Basketbol, Atletizm, Futbol, Boks, Jimnastik, Spor Tırmanışı ve Kick-Boks alanında verilen eğitimlerle, çocuklar yeteneklerini keşfetme imkânı buluyor.

10 yaş ve üzeri 500’e yakın çocuk ve gencin ücretsiz katıldıkları Yaz Spor Okulları Eylül ayına kadar sürecek.

Güreş branşındaki eğitimlerin de başlatılacağı Yaz Spor Okullarına katılmak isteyenler İtfaiye Müdürlüğü binası içerisinde yer alan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne başvurabilecek.