Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlerin Milli, Manevi ve Tarihi değerleri yerinde görmeleri  ve Türk İslam medeniyetinin en önemli merkezlerinden olan Ata toprağı Özbekistan’ı tanıyıp geçmişten geleceğe bir köprü kurulması amacıyla GENÇLERİN ÖZ’E YOLCULUĞU ÖZBEKİSTAN projesi gerçekleştirilmiştir.

Ülkemizin çeşitli şehirlerinden gençlerin katıldığı bu güzel projeye ilimiz ve ülkemizi Ata Topraklarında temsil eden Mustafa TOPRAK proje hakkında bizlere açıklamalarda bulundu.
22-28 Ağustos tarihleri arasında cennet ülkemizin çeşitli şehirlerinden katılan kardeşlerimiz ile birlikte Ata yurdumuz olan ve Türk İslam medeniyetinin doğduğu topraklar , zengin tarihi,kültürü ve mimarisi ile bizleri heyecanlandıran Anadolu’dan  Ata dolu’ya olan yolculuğumuz bizleri derinden etkiledi ve projemizin başından bitimine kadar hayranlıkla,maneviyatla ve gururla devam etti.
Yerli halkın bizleri ve göğsümüzde ki bayrağı gördüğünde ki  tebessümleri  sanki yıllarca bizleri beklermiş gibi bakışları ve içten samimi davranışları bizleri hem etkiledi hem hüzünlendirdi. Taşkent’ten Semerkant’a ve Buhara’ya olan yolculuklarımız sanki bizleri yıllar öncesine götürüyor ve İslam ile Şereflendiği günden bugüne dinine büyük hizmetlerde bulunan aziz milletin hayran bırakan medreseleri,camileri ve külliyeleri ile Yüce İslam dinin yayılmasında ve öğrenilmesinde derin merkezlerden olduğu ve tüm zorluklara rağmen Tebliğ,Tebyin faaliyetlerinin ve azimle, maneviyatla tüm engellerin ortadan kaldırıldığının en büyük göstergeleriydi. İmam  Maturi’den  İmam Buhari’ye Hz. Şah-ı Nakşibent hazretlerinden Hz. Osman’ın el yazması Kuran-ı Kerim’e kadar İslam büyüklerini ve eserlerini bağrında toplayan bu topraklar insanı tarihte bir yolculuğa çıkartıyordu.
Geçmişten geleceğe ve Anadolu’dan Atadolu’ya kurduğumuz gönül köprüsü ile Atalarımızın İslam Dünyası ve Medeniyetine kazandırdığı büyük katkıları ve günümüz İslam Medeniyetleri İslamabad’ın Buhara’nın,Semerkant’ın Bağdat’ın  Halep’in İstanbul’un umutla beklediği birlik ve beraberlik İslam kardeşliği ile tüm dünyanın huzuru ve mutluluğu gönüllerde dilden dile dolaşıyor ve göz göze gelindiğinde İslam toplumunun birliği ve dirliği konuşuluyordu.
Cümlelerime son verirken Ata toprakları mahzun ve hüzünlü bir şekilde bizleri bekliyor Dünyaya huzur verecek Şefkatiyle tüm toplumların gönlünü ferahlatacak aziz milletin yollarını gözlüyor.
Bu kutlu Projeye bizleri layık gören Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.