Yozgat Bozok Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu tarafından 'Tarih için bir ok at' temasıyla 2. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması düzenlendi.

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Okçuluğu Yarışmasında Gökbörü Okçuluk Kulubü Nevşehir'i Temsil Etti. 20 ilden 32 Grupta 200 den fazla sporcunun katıldığı yarışmada temsilcimiz Nevşehir Gökbörü Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü takım yarışmasında 5.lik ,bireysel yarışmalarda ise yetişkinler kategorisinde Ferhat Yöndemli 4.lük, Üniversite öğrencileri arasında ise Muhammet Gündüz 5.lik derecelerini elde etti. Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğünün sağladığı imkanlar ile çalışmalarını sürdüren Nevşehir Gökbörü Okçuluk Kulubünü ve yarışmada şehrimizi temsil eden sporcularını tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Türk okçuluğu ve düzenlenen yarışma hakkında açıklama yapan kulüp başkanı Fethi YÖNDEMLİ şunları söyledi; “Büyük Türk tarihi boyunca okçuluk her zaman bizler için çok önemli olmuştur. Günümüzde ise unutulmaya yüz tutmuş bu kadim spor tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Ne mutlu ki bizlerde Nevşehir’de bu sporun bir temsilcisi olarak sürekli büyümeye ve Geleneksel Türk Okçuluğunu hem kültürel ham de pratik olarak öğrenmek isteyenlere öğretiyoruz ve buna devam edeceğiz. Geleneksel Okçuluk kültürünü bu tip yarışmalar ve organizasyonlara göstereceğimiz katılımlar ile geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Bizlere destek olan herkese buradan teşekkür ediyorum.”dedi.

‘Tarih için bir ok at’ sloganıyla gerçekleştirilen Türk Okçuluğu Yarışmasında Nevşehir Gökbörü Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübünde yarışan sporcularımız;

Fethi Yöndemli 
Ferhat Yöndemli 
Emrah Şeker
Burak Avcı
Muhammet Gündüz
Bişri Arı
Vildan Genç 
Serdar Genç
Özkan Beyaz
Şerif Berker
Ülkü Gözde Evcil
Göktürk Kaan