Nevşehir'in Göreme beldesinde atlı okçuluk yarışması yapıldı.

KADOST Tesislerinde düzenlenen Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nın yarı final B grubu müsabakaları Göreme’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin birçok bölgesinden 30 sporcunun katıldığı müsabakalara Nevşehirli vatandaşlarında yoğun ilgisi oldu.


AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Kapadokya Atlı Okçuluk B Grubu Yarı Final Müsabakaları için güzel atlar diyarımız Göreme'de sporcuları ziyaret etti.

Açıkgöz; "Güzel Atlar Diyarı Kapadokyamızın Göreme beldesinde düzenlenen Geleneksel spor dallarımızdan Atlı okçuluk sporunun tanıtılarak daha yaygın hale getirilmesi için Spor bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor "dedi.

Açıkgöz açıklamasında; "Bu tür etkinlikler, Nevşehir Kapadokya Bölgemizin atlı binicilik ve cirit sporlarında daha da gelişmesine ve adından söz ettirmesine vesile olacaktır. Şehir dışından gelerek bu turnuvamıza katılım gösteren tüm sporcularımıza da teşekkür ediyoruz. Etkinliğimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Milletvekili Açıkgöz'e, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'de eşlik ettiler.