BAL Liginde hafta sonunda Belen Belediye Spor karşısında 1 puan alarak şehre dönen Nevşehir Spor’un da yer aldığı grupta 4 takım mağlubiyet yüzü görmedi.
Ligin geride kalan üç haftasında 2 galibiyet ve bir beraberlik ile topladığı 7 puanla grupta averajla ikinci sırada yer alan Nevşehir Spor aynı zamanda ligin en az gol yiyen takımları arasında da yer alıyor.
Rakip fileleri 4 kez havalandıran, kendi kalesinde ise 1 gol gören Kırmızı Beyazlılar üç haftada kalesini gole kapatan ve averajla liderliğini sürdüren Talasgücünün ardından lideri takibine devam ediyor.
Yozgat Spor, Kaderli Spor ve Aksaray Spor takımlarının 6’şar puanla lideri takip ettiği grupta ilk üç hafta sonunda Nevşehir Spor averajı en iyi 4 takım arasında yerini aldı. Bu arada üç haftada bir galibiyet, 2 beraberlik alan Kayseri Şeker Spor rakip fileleri 8 kez havalandırıp kalesinde hiç gol görmeyerek averajı en iyi takım durumunda.
3 hafta sonunda 13 takımın mücadele ettiği BAL Ligi 5. Grupta Ceyhan, Belen ve Azatlı spor takımları ligin başında daha şimdiden lige havlu atmış görüntüsü çiziyor.

Yeni lider 7 puanla Talasgücü Belediyespor 
Nevşehirspor 7 puanla 2.sırada
Yozgatspor maç eksiğiyle 6 puanla 3.sırada
Lig Analiz:
Üç haftayı geride bıraktık.İlk iki haftaya nazaran daha az gollü karşılaşmalara şahit olduk. Aksarayspor kendi evinde önemli bir sınavını zorda olsa geçti ve ilk hafta yaşadığı 3 puan kaybına rağmen tekrar zirveye ortak oldu. Ceyhanspor'da işler yolunda değil. Grubumuzun en yüksek yatırım yapan takımı olmalarına rağmen henüz galibiyetle tanışamadılar. Bir maç eksikleri göz önüne alınırsa zirveden koptukları iddia edilemez. Yeni bir sayfa açıp önlerine bakmak zorundalar. Nevşehirspor ise bu hafta geçtiğimiz iki hafta oynadığı zor maçların ardından düşük bütçeli Belenspor'a konuk oldu. Her sezon vurguladığımız gibi yine söylüyoruz. BAL liginde şampiyonluk yaşamanın birinci kuralı vasat takımlara karşı puan kaybı yaşamamaktan geçiyor. Nevşehirspor ilk iki hafta yakaladığı müthiş avantajı elinin tersiyle itti. Fakat bu kayıp çok büyük bir kayıp değil. Averajla liderle aynı puana sahipler. Sonuçta iki zor takıma karşı kazanmış olan bir Nevşehirspor var. Ligin sonlarında keşke dememek için daha dikkatli olmalılar. Kayseri derbisinde Talasgücü ve Kayseri Şekerspor berabere kalarak zirveye oynayan rakiplerine ikişer puan hediye ettiler. Özellikle Talasgücü galip gelse 9 puana ulaşarak rakiplerine puan üstünlüğü dışında psikolojik üstünlükte sağlayacaktı. Bu önemli avantajı es geçtiler. Kadirli Demirspor ikinci galibiyetiyle 6 puana ulaşarak ilerleyen haftalar için rakiplerine gözdağı verdi. Kürkçülerspor'da Azatlıspor'u geçerek haftayı galibiyetle kapatan taraf oldu. Azatlıspor'un 4 gol yeyip 2 gol atması toparlanma işareti olarak yorumlanabilir. Yenilselerde ilk haftalara kıyasla daha az gol yediler. Kilisspor'da ise gemi su almaya devam ediyor. İşleri gerçekten çok zor. Tek yapmaları gereken galibiyetlerle dolu seriler yakalayıp zirve adaylarının puan kaybetmesini beklemek. Kilisspor'un zor günleri atlatıp toparlanacağı düşüncesindeyim. Arsuz Karaağaç haftayı puansız kapatan takım oldu. Yozgatspor ise haftayı BAY olarak geçen ama sonuçlara en çok sevinen taraf oldu. Zirveye oynayan güçlü rakipleri birbirinden önemli ikişer puan bıraktılar.
4.Haftanın neler getireceğini hep beraber göreceğiz. Nevşehirsporumuza başarılar dileriz.
Bu hafta Nevşehirspor'umuzun rakibi Kayseri'nin güçlü temsilcisi Kayseri Şekerspor ile Gazi stadında karşılaşacak.