Bu yıl Kapadokya’da 5. si düzenlenen Kapadokya Kupası 4. Kademe Oryantiring yarışmalarının uzun mesafe etabı Gülşehir’de gerçekleşti.

 

Yarışmalara dördüncü kez ev sahipliği yapan Gülşehir’de daha önceki yıllarda kısa mesafe yarışlar yapılmıştı. Bu yıl 5. si düzenlenen Kapadokya Kupası’nda en uzun mesafe yarışları Gülşehir de gerçekleşti. 6 kilometre karelik alanda yapılan yarışların startı terminal yanında bulunan hayvan pazarında verildi. Çayır Mahallesi, Oruç Reis Mahallesi, 400 Evler Mahallesi, Kızılkatma Vadisi, Saint Jean Kilisesi ve Büyükkale Mevkiinde hedefler için yedi ülkeden katılan 45, toplamda 1500 sporcu yarıştı.

 

Yaşları 10 ile 70 arasında değişen sporcular 17 ayrı kategoride yarışmaya katıldılar. Saat 10’da ilk startın verildiği yarışma 16’da sona erdi. Yağışlı havaya rağmen katılım oldukça fazla oldu. Yarışmalar esnasında zorlu parkurda iki kişi sakatlanarak tedavi altına alındı.

 

Yarışmanın ödül töreni belediye binası önünde yapıldı. Oryantiring Federasyonu başkanı Tekin Çolakoğlu, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, belediye başkanı Vahdi Arısoy, ilçe garnizon komutanı Abdulkadir Yaprak, ilçe emniyet müdürü Ramazan Çoşkun, Voleybol Federasyon il temsilcisi İlhan Ekici, Nevşehir İl Gençlik Spor Şube Müdürü Eser Saat’in katıldığı törende, dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

 

Gülşehir etabından son derece memnun kalan federasyon temsilcileri, Gülşehir parkurunun oryantiring yarışları için en uygun parkurlardan biri olduğunu belirterek, belediye başkanı Vahdi Arısoy’a ve Gülşehir halkına teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ise Gülşehir’in tanıtımına destek olan bu organizasyona ev sahipliği yapmış olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Arısoy, sporculara verilen kumanya ve suyun yanında Gülşehir etabı anısına tişört dağıtmalarının sporcu ve görevlilerin memnuniyetlerinin artmasına neden olduğunu belirtti.