Stadyum Olmayınca

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yıllardır gündemde olan Stadyum projesinin hayata geçirilememesi Belediyeyi yeni arayışlara itti.

Hacıbektaş ilçesinde, 15-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 51. Ulusal 25. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri, ilk kez amfi tiyatroda gerçekleştirileceği bildirildi.  

Daha önce Hacıbektaş Belediyesinin karşısındaki boş alanda yapılan törenlerin, önemli bir bölümü Çilehanede bulunan amfi tiyatroda yapılacağını belirten Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Belediyesinin bu kapsamda uzun yıllar atıl durumda bulunan amfi tiyatrodaki yenileme çalışmalarının da tamamlandığını söyledi.

Selmanpakoğlu, "Söz konusu alanda yaklaşık 2 bin kişiyi ağırlayabileceğiz. Çok kapsamlı bir kültür merkezi olacak, gençlerimizi burada istihdam edeceğiz. Ayrıca kütüphane ve müze salonları oluşturacağız. Burada yapılacak daha çok işimiz var ancak zaman içinde eksiklerimizi tamamlamaya çalışacağız. İmkanlarımız elverdiğince bovling, bilardo, satranç salonları oluşturacağız. Geçtiğimiz yıllarda burasının üstünü kapatmıştık ve yaklaşık 450 bin lira harcama yapmıştık. Burayı kaderine terk etmeyi içimize sindiremedik. Bakırköy Belediyesi de masrafları üstlendi” dedi.