Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler arası Halk oyunları yarışmasında iki ayrı kategoride de Nevşehir birinciliği elde eden Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi ,kazandıkları birincilik kupasını  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim ettiler.

Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda düzenlenen ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Halk oyunları yarışmasına  ,Nevşehir yöresi oyunu ile katılan Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi  Stilize ve Geleneksel dalda , 8 kişiden oluşan jürinin oyları ile birinciliği elde etmişti.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi,  Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer başkanlığında ,  Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ederek elde ettikleri iki ayrı kupayı Ünver’e takdim ettiler.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, elde edilen birincilikten dolayı  Halk Oyunları Federasyonu antrenörü ve ekip çalıştırıcısı Mehmet İzci ile Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibini tebrik ederek,başarılarının bundan sonra da devam etmesi  dileğinde bulundu. Ünver,  ekibin bundan sonraki süreçte Nevşehir’e Türkiye birinciliğini kazandırma arzusu taşıdığını ifade etti.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, Mart ayı içerisinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenecek grup yarışmalarına katılacak.