NEVŞEHİR(MHA) 2015 – 2016 Eğitim öğretim yılı Okul sporları faaliyet takviminde yer alan Halk Oyunları Müsabakaları ve Kulüpler il birinciliği müsabakaları 13 Şubat Cumartesi günü saat 10:00 Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda yapılacak.

Müsabakaya Minikler kategorisinden 8 takım, yıldızlar kategorisinden 8 takım, gençler kategorisinden 4 takım ve kulüpler den de 3 takım olmak üzere toplam 23 takım katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo yarı final müsabakaları heyecanı 13-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Nevşehir Avanos’ta yapılacak.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda hayata geçirilen ANALİG, 2015-2016 sezonu Atletizm, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Judo, Karate, Yüzme ve işitme Engelliler Futbol branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla Anadolu Yıldızlar Ligi gerçekleştirilmektedir.

Nevşehir’de gerçekleştirilecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi Judo yarı final müsabakalarında 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzerek toplam 24 takım mücadele edecek.

Müsabakalara katılacak olan iller ise erkeklerde Mersin - Burdur - Antalya - Adana - Kahramanmaraş - Hatay - Konya - Ankara - Sivas - Aksaray - Yozgat - Kayseri, bayanlarda ise Antalya - Karaman - Burdur - Adana - Mersin - Hatay - Ankara - Aksaray - Konya - Çankırı - Sivas ve Yozgat illeri olacak.

Müsabakalar 13-14 Şubat tarihleri arasında Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Avanos Atatürk Spor Salonunda oynanacak.