Minikler Türkiye Halter Şampiyonasında Nevşehir'imize Altın madalya geldi. Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda minik halterciler birbiriyle yarıştı. ‘’Geleceğin Naim’leri Bilecik’te Buluşuyor’’ sloganı ile düzenlenen halter şampiyonası 29 - 30 Haziran tarihlerine gerçekleştirilmekte İlimiz Nevşehir'i ise bu şampiyonada ERAY ÇAYLAK kendi kategorisinde şampiyonluk elde ederek temsil etti.
ERAY ÇAYLAK ın Antrenörü BURAK ERDOĞAN Hoca arayıp tebrik ettiğimizde çok heyecanlı olduğunu Nevşehir'e Halterde Şampiyonlar ve şampiyonluklar kazandırmanın heyecanı ve gururu içinde olduğunu bu şampiyonlukların imkanlar dahilinde artarak devam edeceğini bildirerek Şampiyonluk hakkında şu bilgileri verdi:
BİLECİK te düzenlenen Minikler Türkiye Halter Şampiyonasında NEVŞEHİR ili ACIGÖL ilçesi 2005 yılıTOPAÇ KÖYÜ doğumlu Hale hazırda Nevşehir İstiklal Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Haltercimiz ERAY ÇAYLAK 45 kg kategorisinde Koparmada ; 43 kilo Silkme de ; 55 kilo Toplamda 98 kilo ile Türkiye Minikler Halter Şampiyonu oldu. En yakın rakibine 8 kilo fark atan ERAY ilimiz için gurur kaynağı olmuştur.  BURAK hoca ileriki günlerde dereceye giren çocuklarımızın katılacağı Spor bakanlığı nezdinde düzenlenen İletişim kampına davet edildiklerini fırsatlar verildiğinde çocuklarımızın daha güzel işler çıkartacağını bildirdi.
BURAK ERDOĞAN Hoca; “Nevşehir Gençlik hizmetleri İl Müdürü MUSTAFA ÜNLÜER e vermiş olduğu maddi manevi desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ederek bu çocukların Ailelerinin Maddi imkansızlıklar içerisinde bu karşılaşmalara hazırladıklarını Nevşehir ileri gelen iş adamı ve bürokratlardan destek beklediklerini Nevşehir de yarının şampiyonları için alt yapı ve tesisleşmenin şart olduğunu” sözlerine ekledi.
ERAY'ı ve geçtiğimiz günlerde Türkiye nin çeşitli bölgelerinde Yaşar KARACA ve Furkan ORHAN la da Halter Sporunda NEVŞEHİR imize Şampiyonlar Şampiyonluklar kazandıran azmi cesareti çalışma disiplini ve Minik öğrencilerine aşıladığı sevgi ile Şehrimizi nde takdirini kazanan BURAK ERDOĞAN Hocaya ne kadar teşekkür etsek azdır.
BURAK hoca ve Şampiyon haltercimiz ERAY ÇAYLAK ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 


Haber: Adnan Yıldız