Ankara Kahramankazan da yapılan Halter Minikler Türkiye Şampiyonasında 55 kg Türkiye Şampiyonu ve Minikler Teknik Sporcusu Nevşehirden .

Antrenmanlarını Antrenörümüz Burak ERDOĞAN eşliğinde Damat İbrahim Paşa Spor Salonumuzda gerçekleştiren sporcularımızdan Yaşar KARACA 26-28. 05.2017 tarihleri arasında düzenlenen müsabakalarda 55 kg da 108 kg kaldırarak Türkiye Şampiyonu olmuştur. Bir diğer sporcumuz  10 yaşındaki Furkan ORHAN kendinden 2 yaş büyüklerle yarışarak Halter kurulu tarafından müsabakaların en teknik sporcusu  seçilmiştir.

Ayrıca Ülkemiz temsil eden Milli Sporcularımızdan Şaziye ERDOĞAN Hırvatistan Split de yapılan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonasında 48 kg da 90 kg kaldırarak silkmende Avrupa 3. Azerbaycan Bakü de yapılan 4.İslami Dayanışma Oyunlarında 48 kg da 166 kg kaldırarak oyunlar 2. olmuştur.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER in makamında ağırladığı Antrenörümüz ve sporcularımızla müsabakalar ve antrenmanlar  hakkında sohbet ederek Halter branşında da Nevşehir’in adının duyularak diğer branşlarda olduğu gibi başarılı sporcuların yetişeceğinin en güzel örneklerinden biri olmuştur sporcularımız. Antrenörümüzü ve sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum diyerek sporcuları ödüllendirdi.