NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’e son yıllarda spor alanında en fazla başarı getiren Atletizmciler gözünü pist yarışmalarına çevirdi. Kros ligini ikinci etaba yiten sporcularımızın hayırseverlerden en büyük beklentisi ilimize tartan pist yapılması. 

Son yıllarda ilimize dünya, Avrupa, Balkan şampiyonalarının yanında sayısız Türkiye Şampiyonlukları kazandıran atletizmcilerimizin Kros liglerinde elde ettikleri başarıların ardından şimdi gözünü pist yarışlarını diktiğini söyleyen Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, milli sporcuların sayısının da artmaya başladığı atletizm branşında ilimizin en büyük eksiğinin tartan pist bulunmaması olduğunu ifade etti.

Spora yapılan yatırımın da diğer alanlarda hayırseverlerin yaptığı yatırımlar kadar önemli olduğunu söyleyen Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, “İlimizde pist yarışlarına hazırlık aşamasında tartan pistimiz yok. Bu nedenle biz imkanlarımız doğrultusunda sık sık Kayseri’deki Kadir Has stadına gitmek durumunda kalıyoruz. Kros liglerinde elde ettiğimiz sayısız başarıların ardından pistlerde yeni başarılara yelken açıyoruz. Ama en büyük eksiğimiz tartan pist olmaması” şeklinde konuştu.