Dünyanın sayılı yarışlarından biri sayılan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2. Etabı Kapadokya bölgemizde gerçekleştirildi.

Yarışın bitiş çizgisi olan Uçhisar Kasabasında Sağlık Bakanlığının sağlıklı yaşam araçları ve kanser tarama aracı olan “Pembe Prenses” tırı uygun yerlere yerleştirilerek sağlıklı beslenme, obezite, şeker hastalığı, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklarla mücadele, kanser taramalarında erken teşhisin önemi konularında ve yürütülen programlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sağlıklı yaşam araçlarındaki stantlarda bisiklet yarışmasına gelen seyircilere 1000 adet broşür ve çekiliş biletleri dağıtıldı.

Uçhisar meydanında bulunan sağlıklı yaşam aracı standında gerçekleştirilen törende sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, fiziksel aktivite ile ilgili hediye çekilişi yapıldı Törene Sağlık Bakanı Danışmanı Salih Yalızat ve Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir koordinatörlüğünde Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hakan Öcal ve ilgili şube müdürleri katıldı. Törende büyük ilgi gören çekilişlerde sağlık bakanlığı logolu tişörtler, şapkalar, 500 adet diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çekilişte 10 adet bisiklet hediye edildi.