Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın yaptığı açıklamada; kulüp olarak sportif anlamda Nevşehirimizin spora bakışına, bir değer, renk, heyecan katmaya devam edeceklerini belirtirken bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm Nevşehir sevdalılarına, sporseverlere, bizim bu şehre bir şeyler yapma heycanımızı paylaşan Mustafa Yarılı, Ahmet Köksal, İsa Demir ve Tarkan Güney kardeşlerimize, Şen Turizme, Ata bilgasayara, Nevaksan Unlu Mamüllere, Ege Hakan Turizme, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline, Nevşehirimizi en iyi şekilde temsil etme çabasında olan sporcularımıza, her daim yanımızda olan basın mensubu kardeşlerimize en kalbi sevgi ve selamlarımı bir borç bilir  güzel günlere hep birlikte ulaşacağız dedi.

Taşğın, Nevşehir Üniversitesi olarak şehrin dinamiklerini spor kulübü aracı ile harekete geçirme çalışmalarının devam edeceğini belirtirken, Nevşehirin spor aracılığı ile interlantının artmasının şehrin tanınırlığa büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Neden Hep Birlikte başaracağız; Bu takım Türkiye’de bir ilki başararak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah kampına giderek Suriyeli mahzun ve mazlumlara Türk Milletinin kadirşinas yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu takım hem ev sahibi olarak hem de deplasmanlarda Nevşehirimizi profesyonel düzeyde temsil etme yeteneğini göstermiştir. Bu takım bu şehrin sesi, kulağı ve bireylere sporculuk yapma örneğini göstermiştir. Onun için hep birlikte başarmak zorundayız. Bu vesile ile bizden hiçbir desteğini esirgemeyerek bize destek veren, heyecanımı yüreklendiren “ yerelden kopmadan evrenseli yakalama” vizyonunu ortaya koyan Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ‘a tüm sporseverler adına teşekkür ederiz. dedi.