Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile ilgili federasyonların başkanları ve kulüp temsilcileri katıldı. Toplantıya Nevşehir Üniversitesinden Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın ve S.K.S Başkanı Selahattin Danacı katıldı.

2012-2013 sezonu ile 2013-2014 sezonuna yapılan katılımların değerlendirilmesi yapıldı. Bu değerlendirmeler sonucunda; "Üniversite sayısı 86'dan 106, takım sayısı ise 176'dan 323'e çıktığı, bayan takım sayısı 47'den 107'ye yükseldiği, bayan sporcularımızın sayıları üç kat aratarak 526'dan bin 559'a ulaştığı, toplam sporcu sayısı da 3 bin 65'ten 6 bin 127'ye çıktığı tespit edilmiştir. Bütün olimpik branşları bünyesine alan çok daha profesyonel yepyeni bir heyecan dalgasını oluşturmaya çalışıldığı ünilige destek veren bütün üniversitelere teşekkür edildi.

Toplantıya katılan Yrd.Doç.Dr. Özden Taşğın yaptığı açıklamada ilimizin ve üniversitemizin tanıtılması için bu tür faaliyetlerde yer almak için var gücümüzle çalışmaktayız. Üniliğin ilk kurulduğundan beri bu organizasyonun içinde yer alarak Şehrimizi ve üniversitemizi her alanda olduğu gibi sportif alanda da tanıtmaya devam edeceğiz. Bu çabalarımızda bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a ve tüm sporseverlere teşekkür ederiz. Taşğın daha sonra beraberindeki heyetle Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan beyi makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Genel Müdürümüze plaket takdiminde bulunan Taşğın, ziyaretin ilimiz adına verimli geçtiğini belirtti.