Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile 2018 Yılı İş Birliği Toplantıları İç Anadolu Bölgesi Çalıştayı, Nevşehir'de yapıldı.
Sivil Toplum Kuruluşlarının gençlere yönelik bölgesel yürüttükleri çalışmalarını tespit etmek, karşılaştıkları sorunları öğrenmek, kurumsal kapasitelerinin geliştirmesini teşvik etmek ve onları yönlendirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşları ile 2018 Yılı İşbirliği Toplantıları’ nın İç Anadolu Bölgesi 3.cüsü Rasim Arı Başkanlığında ilimiz Nevşehir Crowne Plaza otelde yapıldı.

İç Anadolu Bölgesi Çalıştayında bir araya gelen Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Niğde STK temsilcileri gençlik çalışmaları hususunda istişarelerde bulundu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının gençlere yönelik bölgesel olarak yürüttükleri çalışmaları tespit etmek, karşılaştıkları sorunları öğrenmek, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla STK-Kamu ilişkisi ve ortak çalışma alanlarıyla ilgili konular çalıştay gündemini oluşturdu.  Yoğun katılımla gerçekleştirilen çalıştayda, gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gençlere yönelik yürütülen çalışmalar, Kamu-STK işbirliği sürecinde yapılabilecek konular hakkında fikir alışverişinde bulundular. Gençlik alanında yapılacak çalışmalara sivil toplum kuruluşlarının paydaş olarak görüşlerinin alınması, süreçlere dahil edilmesi, STK’lar arasında koordinasyonun Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla sağlanmasının önemi STK temsilcileri tarafından belirtildi.