Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanına sahip olan Real Madrid, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile fazlasıyla adından söz ettiren Kolombiyalı orta saha oyuncusu James Rodriguez'i kadrosuna kattı.
 
Dün sabah saatlerinde İspanyol kulübü için sağlık kontrolünden geçen Kolombiyalı oyuncu, daha sonra düzenlenen bir törenle kendisini 6 yıllığına Real Madrid'e bağlayan sözleşmeyi imzaladı. 
 
İmza töreninde basına açıklama yapan genç oyuncu hislerini şöyle anlattı: 
 
''Sayılar benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Sadece takımımla beraber tarih yazmak ve Madrid taraftarlarını mutlu etmek istiyorum. Bu kazanmaya alışkın bir kulüp. Ben de mental ve fiziksel olarak buna hazırım. Yıldızlarla dolu bir takımda olmak bir zevk ve eminim herkesten çok şey öğreneceğim.''
 
Real Madrid’i her zaman takip ettiğini ve bu kulüpte oynamanın hayali olduğunu da sözlerine ekleyen James, ''Bu noktaya gelebilmek için çok çabaladım. Bunu yaptığınızda başarının tadı daha güzel çıkıyor. Bu günü asla unutmayacağım. Çok sıkı çalışmayı, iyi tecrübeler edinmeyi ve Real Madrid’de güzel zaman geçirmeyi umuyorum. Büyük baskı altında olduğumu biliyorum ama bununla seve seve mücadele ederim'' dedi.
 
http://www.tribundergi.com/g/337/2413/b/07232014081254_95fb3.jpg
 
Profesyonel futbol kariyerine ülkesinin takımlarından Envigado'da başlayan 23 yaşındaki oyuncu daha sonra Banfield'a transfer oldu. Asıl çıkışını Porto'da gösteren James Rodriguez, 45 milyon euro bedelle Monaco kulübüne transfer oldu. 2013/14 sezonunda Monaco'da yaptığı 12 asist ile ligin asist kralı olan oyuncu, ''Ligue 1'in en iyi 11''i'ne de seçildi.
 
2014 Dünya Kupası'nda oynadığı 5 maçta attığı 6 gol ve yaptığı 2 asist ile 'Altın Ayakkabı' ödülünü kazanan James, Kolombiya'nın tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkmasında büyük rol oynadı.
 
İmza töreni sonrası Santiago Bernabeu'ya ayak basan yetenekli oyuncuyu 45 bin taraftar karşıladı. Real Madrid, yeni 10 numarası için Monaco'ya 80 milyon euro bonservis ücreti ödeyecekken, Rodriguez de yıllık 7 milyon euro alacak.
 
AS Monaco takımının Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vadim Vasilyev ise James Rodriguez’in Real Madrid’e transferi hakkında şunları söyledi: 
 
“James’in yeteneğini bütün dünyaya göstermesine yardımcı olduğumuz için gururluyuz. Ona gelecek için bol şans diliyoruz. James’i göndermek istemesek de herkesin çıkarı için en doğrusunu yapma zamanı gelmişti. O harika bir oyuncu ve futbol tarihinin en unutulmaz transferlerinden birinin parçası olduğumuz için mutluyuz.”
 
James Rodriguez tüm zamanların dördüncü en pahalı transferi olurken, Real Madrid'in Toni Kroos'tan sonra bu sezonki ikinci resmi transferi oldu.

James Rodriguez is destined to be this summer's Galactico signing for Real Madrid. His arrival, although exciting, ensures the onset of a worrying mass exodus at the Bernabeu. Rodriguez is expected to complete his transfer this week, as reported by Pete Jenson of the Daily Mail:

The star of the 2014 World Cup, James Rodriguez will sign for Real Madrid this Wednesday for £48million in a transfer that will push several players towards Premier League exits.

Rodriguez was in Spain on Sunday on his way back from Colombia to Monaco where he will say his goodbye to the club this week before returning to the Spanish capital to sign a new six-year deal.

Jones also indicates the signing could push "as many as three Real Madrid players" away from the club.

Rodriguez's signing is certainly thrilling for many fans, but others may question the decision to galvanise Los Blancos' already stunning attacking options. Florentino Perez likes to secure world-renowned talent every season—highlighted by Gareth Bale's signing last year—but he risks damaging the function of Carlo Ancelotti's team by continually spending massive amounts on offensive players.

Alongside the arrival of Toni Kroos, Rodriguez's signing is likely to see Isco, Angel Di Maria and Sami Khedira leave, as reported by Peter Staunton of Goal.com. Alvaro Morata has already been deemed surplus to requirements and heads to Juventus, per The Independent, while Casemiro grabbed a loan deal with Porto, as noted by the Agence France-Presse (via Yahoo).

Robert Cianflone/Getty Images

This is a worrying turnover of stars for the acquisition of two luxury signings. Kroos' deal was too good to miss at €25 million, per Carlos Carpio of Marca, but Rodriguez's move is gluttonous when considering the balance of the team. Tre Atkinson of Inside Spanish Football also suggests as much: