Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan kurslar arasında yer alan Judo sporuna gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekiyor.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Judo ’da iyi sporcuların yetişmesi için çalışacağını belirten Judo antrenörü Kadir Karaman; “Judo kursumuz için 2 hafta boyunca çevre okullarda tanıtım yaptıklarını, bu bağlamda ‘da beklediklerinden daha fazla ilginin olduğunu belirten antrenörümüz inşallah yakın zamanda büyük başarılar elde edeceklerini söyledi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Judo kursunun yeni açılmasına rağmen gençlerde çok talep gören spor branşları arasında yer aldığını söyledi. ”Haftanın 4 günü devam eden kurslarda gençlerimizin yanı sıra küçük çocuklarımızın judoya ilgisi bizleri memnun ediyor. Spor kompleksimize bütün halkımızı ve gençlerimizi bekliyoruz dedi.

ŞAMPİYONLAR NEVŞEHİRDEN

1 Mart 2014 Mersin Silifke 'de düzenlenen okullar arası Türkiye Kros Şampiyonasında İlimizi temsil eden Erdem ÖZ Türkiye Kros Şampiyonası Birincisi, Anıl Kalaycı ise Dördüncü olarak İlimize büyük bir başarı ile dönmüşlerdir.

Şampiyonlarımızı müsabaka dönüşünde makamında kabul eden İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER; Antrenörümüz Resul KÖSTEKÇİ ve Sporcularımızla yarışma ve antrenmanları hakkında sohbet edip sevinçlerine ortak olurken Antrenörümüz Resul Köstekçiyi ve Sporcularımızı tebrik ederken Sporcularımız bizlerin gururu, onlar dereceye yaptıklarında ilimize kupalarla, başarılarla döndüklerinde bizlerin gururu bir kat daha artıyor diyerek sporcularımızı çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Antrenörlerimizi ve sporcularımızı tekrardan tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum dedi.

YEŞİLAY HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Yeşilay'ın 94. Kuruluş Yıldönümü etkilikleri kapsamında Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Yeşilay İl Temsilciliği ile ortaklaşa hazırlanan program Nevşehir Vali yardımcısı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Müdürümüzün katılımlarıyla Nevşehir Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapıldı.

Programda "Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele" üzerinde durulurken bu çalışmalara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de katkılarıyla hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

Programda Yeşilay İl Temsilcisi Şahin Güneş, İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER'e Yeşilay'a yaptığı destek ve katkılarından dolayı saat hediye ederken Yeşilay çalışmalarına katılan gönüllülere ise takdir belgesi takdim etti.Program düzenlenen ikramların ardından son buldu.

ZARARLI MADDELERLE MÜCADELE SEMİNERİ

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Yeşilay işbirliğiyle Gazi Ortaokulunda öğrencilere "Zararlı Maddelerle Mücadele" hakkında bilgi verildi.

Yeşilay İl Temsilcisi Şahin Güneş; Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 12, alkole başlama yaşının 13, uyuşturucu madde bağımlılığının başlama yaşının ise 14'e kadar düştüğünü belirterek gençleri bu konuda bilinçlendirmenin önemini belirtirken bu konuda Gençlik Merkezlerine önemli bir rol düştüğünü belirtti. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da bu yöndeki çalışmaları hakkında bilgi verirken bakanlığımızın Yeşilay'a yaptığı çalışmalarda desteklerini esirgemediğini belirtir.

Konferans çıkışında Yeşilay İl Temsilcisi Şahin Güneş öğrencilere Yeşilay'ın ayraçlarını hediye etti.