Müsabakalar 12-13-14 Ekim 2012 tarihlerinde oynanacak. Eleme maçlarına Kütahya, Nevşehir ve Ordu ev sahipliği yapacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2011-2012 sezonunda normal ligi ilk 2 sırada tamamlayan Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası statüsüne göre eleme turunda yer almayacak ve Ocak ayında yapılacak 8´li finale direkt katılacak. ...

 

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası´nda bu sezon ilk kez gerçekleştirilecek olan eleme turu müsabakaları 12-13-14 Ekim 2012 tarihlerinde oynanacak.

 

Eleme maçlarına Kütahya, Nevşehir ve Ordu ev sahipliği yapacak.

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2011-2012 sezonunda normal ligi ilk 2 sırada tamamlayan Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası statüsüne göre eleme turunda yer almayacak ve Ocak ayında yapılacak 8´li finale direkt katılacak. Eleme turu müsabakalarına Beşiktaş, Botaş, Canik Belediye, Ceyhan Belediye, Edremit Belediye, Homend Antakya Belediye, Kayseri Kaski, Mersin Büyükşehir Belediye, Samsun Basketbol, Ted Ankara Kolejliler ve Play Out müsabakaları sonunda ilk iki sırayı alacak takımlar katılacak. 12 takımın dörderli 3 gruba ayrılacağı eleme grubu müsabakaları tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Spor Toto Türkiye Kupası 8´li Finali, eleme müsabakaları sonunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar ile Fenerbahçe ve Galatasaray´ın katılımıyla oynanacak. Final maçları 2-6 Ocak 2012 tarihleri arasında daha sonra duyurulacak bir il merkezinde yapılacak. Turnuvanın ilk 2 günü çeyrek final, 3.gününde ise yarı final müsabakaları oynanacak. Turnuvanın 5. gününde ise (6 Ocak 2012) final karşılaşması yapılacak. Final maçı sonunda kazanan takım 2012-2013 sezonu Spor Toto Türkiye Kupası Şampiyonu olacak. Bugün yapılan kura çekimine göre Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası grupları şöyle oluştu; "A Grubu: Mersin B.Ş.B., Ceyhan Belediye, Edremit Belediye, Play Out 2.´si. B Grubu: Kayseri Kaski, Canik Belediye, Beşiktaş, Samsun Basketbol. C Grubu: Botaş, Antakya Belediyesi, TED Ankara Kolejliler, Play Out 1.´si"