Süper lig takımlarının yanında 1. Lig ve 2. Lig takımlarının hem kamp, hem de bölgede düzenlenen özel futbol turnuvalarına katılabilmek için can attığı Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir spor turizminde önemli kayıplara uğradı.

Kapadokya CUP, Göreme CUP gibi adlar altında düzenlenen futbol turnuvaları ile hem lige iyi bir hazırlık süreci yakalayan, hem de bölgede kaldıkları süre içerisinde masraflarının büyük bir çoğunluğunu da yine bu turnuvalar sayesinde çıkaran takımlardan eser kalmadı.

Edinilen bilgiye göre Avanos bölgesinde şu an itibariyle 5 futbol takımının kamp yaptığı bildirildi. Bu takımlar arasında bulunan Payas Spor’da zaman zaman antremanlarını il merkezindeki çim sahalarda yapıyor.

Birkaç yıl öncesine kadar bölgede spor turizminde ciddi bir yoğunluğun yaşanmasına karşın gelinen son durumda 3. Lig ve BAL ligi takımlarına talim etmeye devam eden Nevşehir’de yaşanan bu olumsuzluğun en büyük nedenlerinden birinin Avanos ve yöresinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan sinek sorunun da yer aldığı ifade edildi.
Bölgede düzenlenen turnuvalarda ortaya çıkan şike iddialarının ardından bu tür organizasyonlara bakanlığın, Spor toto teşkilatının destek vermemesi de bölgedeki yaşanan olumsuzluğa zemin hazırladı.