NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir birinci amatör küme futbol liginde 6. hafta müsabakaları 15 Kasım Cumartesi ve 16 Kasım Pazar günü oynanan 6 maçla tamamlandı.

B grubunda haftaya 6 puanla giren Avanos spor ile 0 puanla son sıradaki Hisar Spor arasında Nevşehir'de oynanan maçı 2-0 kazanan Avanos spor haftayı 3 puanla, ligin ilk yarısını da 9 puanla kapatmış oldu. 

Avanos spor’un  ilk golü 14. dakikada Kürşat Kalkan'dan geldi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Maçın 73. dakikasında ayakta alkışlanan bir gole imza atan Mustafa Baytatlı maçın skorunu da ilan etmiş oldu: 2-0.

Avanos spor, son 7 dakikayı kırmızı kart görerek oyundan atılan Fatih Önemli'den eksik olarak 10 kişiyle tamamlamak zorunda kaldı.  

Avanos spor bu sonuçla geride kalan 6 haftada 3. beraberlik, 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak puanını 9 yaptı ve grupta 4. sırada yer aldı.

Daha önce yaptığı maçlarda Hacıbektaş'ı 6-2 yenen, İl Özel İdare'ye 5-2 kaybeden, Ürgüp, Kozaklı ve Kapadokya Nevşehir ile 1-1  berabere kalan Avanos spor 7. haftayı bay olarak geçecek. 

Kulüp Başkanı Ahmet Adıyaman maç sonrası yaptığı açıklamada "İlk yarıda istenilen hedefe sakatlıklar ve cezalı oyuncular nedeniyle tam olarak ulaşamasak da takımdan memnunum. 2. yarıda fikstür avantajımız var ve biz bunu kadromuza yapacağımız desteklerle iyi değerlendirmek istiyoruz. İl özel İdare grupta yenmemiz en zor olan rakip. Diğer takımlarla yapacağımız tüm maçları kazanabiliriz ve bu da bize yeterli olur." dedi.

Başkan Adıyaman yapılan 6 maçta da hakemlerden çok memnun kaldıklarını, hakemlerin kendilerine çok yardımcı olarak iyi niyetli davrandıklarını belirterek hakem camiasına teşekkür etti.