Avukat Hüsnü Güneş’in başkanlığında ilimizde kuruluşu gerçekleştirilen ve amacı ilimizdeki Milli Sporcu sayısının artırılması ve başarılı sporcuların desteklenmesi olan Kapadokya Spor Kulübü hizmet binasının açılışı eski Ünlü futbolcular tarafından yapıldı.

Kapadokya Gençlik Spor, Kültür ve Yardımlaşma Kulübü Başkanı Hüsnü Güneş, Yeni Mahalle Lale Caddesi'ndeki açılış töreninde, kulübün kuruluşunda, kentteki önemli spor dallarındaki kulüpleşme eksikliğinin göz önüne alındığını kaydetti.

Güneş, amaçlarının, Nevşehir'de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spora teşvik etmek, aynı zamanda Nevşehir ve Kapadokya'nın tanıtımını yapmak olduğunu belirterek, "Kulüp olarak atletizm, tekvando, atıcılık ve boks branşlarında faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Bu dallarda ilimizden profesyonel sporcuların yetiştirilmesi, bu sporcularımızın Nevşehir adına bölgesel, ulusal ve uluslararası müsabakalara katılmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Açılışa Hamza Hamzaoğlu,Cüneyt Tanman,Hami Mandıralı,Tuncay Bender ve Teknik Direktör Yılmaz Vural ın katılımında gerçekleşen törende konuşan Kapadokyaspor Kulüp Başkanı Av.Hüsnü Güneş Nevşehir sporuna ve Türk sporuna hizmet edebilmek adına şehrimize kazandırmış olduğumuz Kapadokyaspor kulübümüz ilimiz bölgemizve Ülkemiz sporuna hayırlı ve uğurlu olsun dedi. Güneş açılış törenine katılan Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, ASKF Başkanı Mustafa Avcı, Yücel Menekşe, Eski Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun ile çok sayıda antrönör sporcu ve Nevşehirli sporseverlere teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Teknik Direktör Yılmaz Vural da yoğun spor koşturmacası arasında eşiminde bu arada kısa sürelide olsa bir tatil iyi gelir düşüncesiyle ikna ederek geldiğim bu cennet diyarı Nevşehir Kapadokya bölgesinde bulunmaktan dolayı son derece mutluyum.Değerli eski Milli futbolcu kardeşlerimizle birlikte Sayın Hüsnü Güneş'in Türk sporuna Nevşehirden hizmet etmek spora gençlerimizi teşvik etmek amacıyla kurmuş olduğu Kapadokyaspor un ülkemi,ze Nevşehire hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Teknik direktör Yılmaz Vural, "Futbolda hızlı çöküş devam ediyor. Bunu engellemek için bir çalışmayı göremiyorum. Umarım, tam da yerle bir olmadan buna müdahale edilir. Yoksa bu iş böyle gitmez" dedi.

Daha sonra günün anısına Eski Milli Futbolcularımız Hamza Hamzaoğlu,Cüneyt Tanman,Hami Mandıralı,Tuncay Bender ve Teknik Direktör Yılmaz Vural a FİB Haber FİB Ajans Organiasyon Genel Koordünatörü Fikret Çapacı'nın başarılı sunumlarında Kapadokya spor kulübü Başkanı Av.Hüsnü Güneş tarafından plaketleri takdim edildi.

Hafız Mahmut Kemikkıran hocamızın yaptığı duadan sonra Kurdele kesimiyle Kapadokyaspor kulübü resmen açılışı gerçekleştirilmiş oldu.
Açılışı gerçekleştirilen kulüp hizmet binasına geçen Ptorokol ve Eski Milli Futbolcularımız Kulüp Başkanı Av.Hisni Güneş le birlikte açılış pastasını kestiler.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan futbolcular bugün Nevşehir de ki bir halı sahada gösteri maçıda yapacakları bildirildi.

Açılış törenine ünlü simalar damga vurdu.Yılmaz Vural, Hami Mandıralı Cüneyt Tanman, Hamza Hamzaoğlu gibi spor camisının bilinen isimleri yanı sıra Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcını Yusuf Kaya, Gençlik Spor İl Müdürü Müstafa Ünlüer, ASKF Nevşehir Şubesi Başkanı Mustafa Avcı, Kulüp Başkanı Avukat Hüsnü Güneş ve çok sayıda spor sever açılışa katıldı. Açılış Konuşmalarının ardından Hafız Mahmut Kemikkıran Hoca'nın duasının ardından kurdela kesilerek açılış gerçekleşti.

 

Haberin detayları ve resimler birazdan www.fibhaber.com da olacak...