Ultra Trail 30 Km parkur u saat 10:00’da Ürgüp Şehir Merkezinde Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kılıç ın verdiği startla başladı. Yarışa yaklaşık 20’ye yakın ülkeden 200’e yakın sporcunun katılıyor...

 Ultra Trail koşuları 110 ve 60 Km koşu parkuru bu sabah saat 7:00’de 30 Km parkur ise saat 10:00’da Ürgüp Şehir Merkezinde başladı. Yaklaşık 20’ye yakın ülkeden 200’e yakın sporcunun katıldığı yarışmada sporcuları dünyanın en güzel parkuru bekliyor.

Kapadokya Ultra Trail 110 Km uzunluğunda ve 3360m Tırmanış içermekte, yarışmacılar bu parkuru 22 saatte tamamlamak zorundalar. Kapadokya Trail 60Km uzunluğunda ve 1860m Tırmanış içermekte, yarışmacılar bu parkuru 12 saatte tamamlamak zorundalar. Kapadokya Trail 30 Km uzunluğunda ve 910m Tırmanış içermekte, yarışmacılar bu parkuru 6 saatte tamamlamak zorundalar.

Organizasyona ev sahipliği yapan Argeus Yetkilisi Aydın Ayhan Güney yaptığımız Röportajda;

Kapadokya’da ilk kez düzenlendiğini kapadokya’nın bu doğası sunduğu imkânlar, alt yapısı sebebiyle birçok organizasyona sahip müsait bir bölge. Ultra Trail koşularıda Türkiye’de çok popüler olmaya başladı, birçok insan bu sporu yapmaya başladı. Bizlerde ilklerden olmak istedik ve ilk senesini bu yıl yaptığımız güzel bir organizasyon.  Umuyoruz ki daha ilerde daha büyüyerek devam edecek bir organizasyon haline gelecek çünkü şuanda gerçekten büyük bir ilgi gördü ve bizleri de umutlandırdı. Katılım çok iyi 3 ay öncesinden tanıtıma başladık güçlü bir sponsorumuz var buda beraberinde ilgiyi artırdı. Bu yıl için ilgiden memnunuz 20’ye yakın ülkeden 200 sporcu var. İlk olmasına rağmen ilginin büyük olmasının sebebini Kapadokya olduğunu söyledi. Ayrıca Katılımcıları dünyanın en güzel parkuru beklediğini, Bu yarışmacılar çok zor şartları seven yarışmacılar dağ etapları var. Bizim çok yüksek dağ etaplarımız yok ama Kapadokya’nın doğası sebebiyle her türlü parkur var yumuşak, sert, tırmanışlar, geniş yollar patikalar hatta patikasız bölgeler o sebeple her türlü koşulda yarışacaklar sporcularımızı dünya güzeli bir parkur bekliyor dedi.

Haber: Şerif Taşar / ürgüp