Türkiye 3. Voleybol liginde ilimizi temsil eden Kapadokya Ürgüpspor Erkek Voleybol takımı sezonun ilk maçında Kayseri Sahabiye sporu ağırladı.

Kapadokya Ürgüp Spor’un genç oyuncularının heyecanı ve bu heyecana yenik düşmeleriyle ilk set farklı olarak Sahabiye lehine sonuçlandı. 2.sette kendisine güveni gelen Kapadokya Ürgüp Spor’lu oyuncular bu seti 25-21 aldıktan sonra çekişmeli geçen 3.seti kaybederek 2-1 geriye düştüler. 4.sette kendilerinden beklenen nefis oyunu sergileyen gençler seyircisininde desteğiyle durumu 2-2’ye getirdiler. Bir bakıma tecrübe ile tecrübesizliğin karşılaşmasın gibiydi. Daha tecrübeli olan Kayseri Sahabiye Spor son sette galip gelerek maçı 3-2 kazanmasını bildi. Kapadokya Ürgüp Spor bu maçtan 1 puan çıkarmış oldu.

Bu maçta en dikkat çeken konu Kapadokya Ürgüp Spor’un tam 28 servis kaçırdığı ve dolayısıyla rakibine 28 sayı verdiğidir. Hiç bir voleybol karşılaşmasında bu kadar çok servis kaçırıldığı duyulmamıştır. Aslında takımın bu sorunu daha önceki yıllarda da vardı. Ancak hücum ön olanda olduğu için bu görmezden gelindi. Sanırım çalıştırıcı Metin ALAK bu soruna hafta içinde el atacak. Bu sorun halledilirse eğer hücum gücü ve enerjisi yüksek 18-20 yaş arasındaki bu oyuncular çok takımın canını yakacak ve 2.lig playoff maçlarına katılacaklardır.