Yılda 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, turistlere bölgeyi gezmeleri için farklı alternatifler sunuluyor. Coğrafi yapısı nedeniyle bazı noktaları motorlu taşıtlarla gezmenin zor olduğu bölgede at ve ATV'nin yanı sıra turistler bisikletli turlara da büyük ilgi gösteriyor.
Geçen yıl 4'üncü kez Kapadokya Bisiklet Festivali'ne ev sahipliği yapan bölgeyi bisikletle gezen turistlerin sayısı her geçen yıl artıyor.  

Kapadokya'nın en çok turist çeken merkezleri arasında yer alan Göreme beldesinde ziyaretçilerin bölgeyi güvenle dolaşabilmeleri için bisiklet yolları düzenlendi.

 

Göreme-Avanos güzergahına bisiklet yolu

Yapılan çalışmayla Göreme'den Avanos'a kadar devam eden yolda bisikletlere ayrılan bölüm boyalarla çizilerek belirlendi. Bisiklet figürü' ve 'bisiklet yolu' yazısının da yer aldığı yol güzergahı turistler tarafından kullanılmaya başlandı.  

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sezonunda özellikle Göreme ile Çavuşin köyü arasında bisikletli turistlere çok sık rastlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Cingil, "Bu yol Avanos ilçemize kadar devam ediyor. Turizm sezonunda bu yolda turistlerimiz kiraladıkları bisikletlerle gezinti yapıyorlar. Çizgi boyama ve renklendirme çalışmaları ile bu yolu ayırmış olduk. Araç sürücülerinin de bu yolda daha dikkatli olması için çizgiler sarı renkle boyandı. Nevşehir İl Özel İdaresi yardımıyla bu yolda çalışmalarımızı tamamladık" diye konuştu.

Yapılan çalışmayla Göreme-Avanos arasında 2 metre genişliğinde ve 6 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu düzenlendi.