Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de 5'inci grubun 1'incisi Nevsehirspor ile 6'ncı grubun 1'incisi Kırşehir Belediyespor 3.lige çıkma maçında karşı karşıya geldi. Maçı uzatma dakikalarında Kırşehirspor Belediye Spor 1-0 kazandı

Ankara Osmanlı Stad'ında oynanan müsabakayı Hakem Hamit Basık yönetirken yardımcılıklarını Caner Eroğlu ve Mahmut Gülle yaptı. Kırmızı beyazlı Nevşehirspor'a destek için binlerce taraftarlar yaklaşık Ankara’ya akın etti. Nevşehirspor müsabakaya  Can, Eray, Hüseyin, Ahmet, Şafak, Furkan, Recep, Yannick , Aykut, Chibuzor Buzo, Hakan onbiri ile çıktı.

İlk yarı karşılıklı ataklarla geçti. Müsabakada rakibine nazaran üstün bir oyun sergileyen kırmızı beyazlı Nevşehirspor bir türlü istediği golü bulamadı. İlk yarı 0-0 berabere tamamlandı. İkinci yarıda kontra ataklarla Kırşehir kalesini yoklayan ve zaman zaman tehlikeli pozisyonlar bulan Nevşehirspor, Kırşehir Belediyespor kalecisi Rasim’i aşamadı. İkinci yarıda da gol sesi çıkmayınca müsabakanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı.

Maçta uzatmalara geçildi. Kırşehir Belediye spor ikinci uzatma dakikalarında Tugay’ın ayağından bulduğu gol ile müsabakayı 1-0 kazandı.

Bu sonuçla Kırşehir belediye spor 3. Lige çıkma başarısı gösterdi. Nevşehirspor ise Serik Belediyespor -Ödemişspor maçının mağlubu ile 2. kademe Play-Off müsabakasını oynayacak, galip gelirse 3. Lige çıkacak.

Biz bitti demeden bitmez!

Nevşehirsporlu futbolcularımızı, Teknik heyetimizi, Yönetimimizi ve büyük taraftarlarımıza sesleniyoruz. Sağlık olsun, hala bir şansımız daha var. Bu maçı biran önce unutup önümüzdeki hafta oynanacak olan ikinci 90 dakikaya hazırlanmak için çalışmalara hemen başlamamız gerekiyor. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Osmanlı stadında ki maçta ki trübünler tüm Türkiye'ye bir kez daha şunu gösterdiki; Nevşehirspor'un yeri kesinlikle Bal ligi değil.Biz bu ligi hak etmiyoruz. Ve inanarak daha çok kenetlenerek önümüzdeki maçta bu sefer inşallah 3.lige biz çıkacağız.

Şimdi ne olacak?

Nevşehirspor'umuz Serik Belediyespor -Ödemişspor maçının mağlubu ile 2. kademe Play-Off müsabakasını oynayacak, galip gelirse 3. Lige çıkacak.

12 grup birincisinin oynayacağı 6 müsabaka sonunda galip gelen 6 takım TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak. Bu müsabakalarda mağlup olan 6 takımın karşılaşacağı 2. Kademe Play-Off müsabakaları sonunda galip gelen 3 takım daha TFF 3. Lig'e yükselme hakkını elde edecek.