NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de il hakem kurulu başkanının açıklamaları üzerine konuşan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker, “Hakeme küfür ettiğimi ispatlasınlar istifa ederim” dedi.

Nevşehir’de düzenlenen birini amatör küme futbol liginin ilk yarısının değerlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz hafta içerisinde ASKF İl binasında düzenlenen toplantıya katılan İl Hakem Kurulu Başkanı Nazmi Orhan, hakemlere yapılan küfürlerden dert yanmış, TÜFAD Başkanı Kenan Gerçeker’in bir müsabaka esnasında hakeme sövdüğünü söylemişti.

Bu açıklamaların Nevşehir basınına yansımasının ardından açıklamalarda bulunan TÜFAD Şube Başkanı Kenan Gerçeker, kendisinin İl Hakem Kurulu Başkanının ifade ettiği gibi hakeme küfür etmediğini, küfür ettiğinin ispatlanması durumunda görevinden istife edeceğini dile getirdi.

Kendisinin Nevşehir’de görev yapan bir hakeme küfür etmesinin mümkün olmadığını söyleyen TÜFAD Nevşehir Şube Başkanı Kenan Gerçeker, iddianın ispatlanamaması durumunda ise İl Hakem Kurulu Başkanının gereğini yapmasını beklediklerini de sözlerine ekledi

Gereçker, “Türkiye Antrenörler Derneği Nevşehir Şube Başkanı olarak benim ilimizde görev yapan bir hakeme küfür etmem mümkün değil. Zira hakemlerimizin maçlarda çektikleri sıkıntıyı bire bir bilen, ilimizde kolay kolay hakem yetişmediğine ve mevut hakemlerimize saygı gösterilmesi gerektiğine inanan bir insanım. Söz konusu maçta ben hakeme asla küfür etmedim. İki pozisyonda maçın orta hakemi hata yaptı. Bende uyardım. Bunun üzerine il hakemi kurulu başkanı Nazmi Orhan yanımıza gelip “Hakemlerimize karışmayın” dedi. Ben de amacımın hakemin işine karışmak değil, kendisine pozisyonlara daha hassas yaklaşmasını istediğim için uyarıda bulunduğumu söyledim. O an yanımda bulunan kişilerden Lütfü Akkuş isimli arkadaşımda küfür etmediğime bire bir şahittir. Öte yandan ASKF çatısı altında yapılan ve amatör kümenin sorunlarının ele alındığı bir toplantıya TÜFAD başkanı olarak benim ya da yönetim kurulumuzdan belirleyebileceğim bir kişinin çağrılmaması da oldukça manidar. O toplantıya katılarak bu tür iddiaları da orada cevaplayabilirdik. İl Hakem kurulu Başkanı Nazmi Orhan’ı iddiasını ispatlamaya davet ediyorum. Eğer benim küfür ettiğim ispatlanırsa ben görevimden istifa etmeye hazırım. İspatlanamazsa il hakem kurulu başkanının gereğini yapmasını da bekliyorum” açıklamalarında bulundu.