Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından üniversitemiz spor eğitim tesisleri spor merkezi bünyesindeki Tırmanış Duvarında 09-10 Nisan 2016 tarihlerinde 124 sporcu ve 20 federasyon görevlisinin katılımı ile gerçekleşen “Spor Tırmanış Minikler, Küçükler, Gençler, Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası Finalleri” başarılı bir organizasyonla tamamlanmıştır.
Antrenmanlarına Üniversitemiz bünyesinde devam eden ve İlimizdeki farklı spor kulüplerinde lisanslı olan 9 sporcu ile katıldığımız şampiyonada elde edilen dereceler spor tırmanış branşında ümit vaat etmektedir. Dağcılık il temsilcisi ve antrenör Hasan Doğan nezaretinde devam eden çalışmalar neticesinde Göktürk ÇİFTÇİ, Mustafa SACİT SÜMER, Ahmet AYKAN AKANDERE, Aybala ELİF ÖZCAN, Ömer YASİN EKMEK, Fatih DOĞAN, Gülşah SELÇUK, Şeyma KÜÇÜK ve İsmail ÖZTÜRK sıralama, çeyrek final ve yarı final turlarını geçerek finale kalmışlardır. Zorlu final turları neticesinde sporcularımızın aldıkları dereceler ise şöyledir.

Mustafa SACİT SÜMER​​: Minik Erkekler Türkiye 1.
Göktürk ÇİFTÇİ​​​: Minik Erkekler Türkiye 6.
Ahmet AYKAN AKANDERE​: Minik Erkekler Türkiye 6.
Aybala ELİF ÖZCAN​​: Minik Bayanlar Türkiye 8.
Ömer YASİN EKMEK​​: Küçük Erkekler Türkiye 7.
Fatih DOĞAN​​​: Küçük Erkekler Türkiye 5.
İsmail ÖZTÜRK​​​: Büyük Erkekler Türkiye 5.
Gülşah SELÇUK​​​: Büyük Bayanlar Türkiye 5.
Şeyma KÜÇÜK​​​: Büyük Bayanlar Türkiye 9.
Türkiye şampiyonu olmayı başaran Mustafa Sacit SÜMER yarışmalara hazırlanmasında emeği geçen herkese özellikle Kürşat ÖZCAN ve Hasan DOĞAN hocalarına teşekkür etti ve kendisine imkan tanıyan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yönetimi'ne ve  Gençlik Spor İl Müdürlüğü yöneticilerine de teşekkür etti.