NEVŞEHİR(MHA) Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, Okullarda uygulanan ders müfredatların içerisinde maneviyat bulunmadığını, maneviyatsız kuru bilginin ise geleceğin büyükleri gençleri maneviyattan uzak bıraktığını dile getirdi.

Ders müfredatlarının Avrupa’dan alınmış metotlarla doldurulduğunu ifade eden Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Aydemir, 17 Milyon öğrencinin Müslüman ülkesine kakışır bir şekilde eğitilemediğini savundu.

Aydemir, “Milli Eğitim bakanlığımızın ülkemizde uygulamaya geçirdiği yeni eğitim sistemini desteklediğimizi belirtmiş ancak müfredatın içerisinin mutlaka doldurulması gerektiğine de vurgu yapmıştık. Bizim arzu ettiğimiz ülkemizdeki 17 Milyon gencimizin, öğrencimizin Türk Milletinin istediği düzeyde yetiştirilmesine yönelik bir ders müfredatının olmadığını görüyoruz. Şuurlu öğretmenler derneği olarak zaman zaman Ankara genel merkezimiz tarafından ders kitapları inceleniyor. Geleneklerimize, örf ve adetlerimize aykırı çok sayıda yayın bulunduğunu üzülerek görüyoruz. Hem gençlerden şikayet ediyor ve gelecekte bu gençlere bu ülkeyi nasıl emanet edeceğiz diye soruyoruz hem de bu kitaplara el atmıyoruz. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Ama bu sözde kalmamalı ve kitaplarımıza da yansımalı. Örneğin bu ülkede 70-80 Yıldır okullarda Coğrafya dersi var. Ama bu dersin içeriğinde Allah’ın ismi bile yok. Kuranı Kerimde Coğrafya ile ilgili pek çok bilgi ve ayet var. Bütün bu coğrafya’nın Allah’ın yarattığı bir durum olduğunu gençlerimize anlatsak, o maneviyatla yetiştirsek olmaz mı gençlerimizi. Tarihle ilgili Kuranı Kerimde yine pek çok ayet var. Geçmişte nice kavimlerin helak edildiği anlatılıyor. Hala milli eğitimimizde materyalist, maddeci bir anlayış var. Bu Avrupa’nın enjekte ettiği bir müfredat. Dolayısıyla bizim kısa zamanda öz kimliğimize dönmemiz gerekiyor. Ondan sonra da işte esrarcı, eroinci, Kapkaççı çocuklar yetişiyor. Maneviyatsız kuru bilgi bir işe yaramıyor” diye konuştu.