Federasyonun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Bilardo Şampiyonası, 2. Etap müsabakaları 02-10 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kapadokya- Ürgüp Spor Salonunda Büyükler, Bayanlar, Gençler kategorilerinde yapılacak.
Böylesine kapsamlı bir organizasyonun İlk defa Ürgüp'te kapalı spor salonunda yapıldığını belirten Ürgüplü fahri bilardo federasyonu temsilcisi Gürdal Arıcan'ın büyük çabaları ve Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ile Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın ve ilgili kurumların destekleri ile yapılacak olan turnuva nedeniyle 900 sporcu, 120 hakem, 30 teknik heyet Ürgüp'te 2-10 mayıs tarihleri arasında misafir olacaklar.
Her yıl 1. etabın Antalya'da yapıldığı etkinliğin bundan sonraki her yıl 2. etapların Ürgüp'te yapılması için organizasyonun hatasız ve misafirlerin mutlu bir şekilde Ürgüp'ten ayrılması için herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yapması gereken etkinlik için Dünya bilardo camiasında "Mr. Magic" ve "Turkish Prince" lakaplarıyla anılan Semih Saygıner'de Ürgüp'e gelerek Kapalı spor salonunda bilardo oynayacak.
2-10 Mayıs'ta Ürgüp Kapalı Spor Salonunda devam edecek etkinlik ntvspor'dan canlı olarak yayınlanacak. Müsabakaları vatandaşlarda izleyebilecek.