Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonasında 49 Kg Bayanlarda Türk Milli Takımı'mızı temsil edecek olan  ilimiz Nevşehir sporcusu İpek Çidem, 19-22 Mayıs 2016 tarihlerinde İsviçre'nin Montrö kentinde Avrupa şampiyonasında mücadele edecek.

“AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDAN UMUTLUYUZ” 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo antrenörü Recep Işık, FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında; ilimiz Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kulübü Sporcumuz İpek Çidem'in İsviçre'nin Montrö kentinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’ndan derece ile döneceğinden umutluyum. Kendisinde bu potansiyel var” açıklamasını yaptı.
Taekwondo antrenörü Recep Işık," Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonasında Yarın mücadele edecek olan sporcumuz İpek Çidem'in,19 Mayıs'ta bizlere çifte bayram yaşatmasını bekliyorum. Dualarımız onunla" dedi.

Sporcumuz İpek Çidem, 2011 yılında Yıldız'larda Avrupa şampiyonu, bu yılda Avrupa kulüpler Şampiyonasında Avrupa 2 .Olmuştu .Sporcumuzun ayrıca 8 şampiyonluğu bulunuyor.

Uluslar arası yarışmalarda birincilikleri olan sporcumuza başarılar diliyor, yetişmesinde emeği geçen Milli Takım Antrenörü  Recep IŞIK’a  teşekkür ediyoruz

Şampiyonaya 45 ülkeden 400 sporcu katılıyor.

 Avrupa Şampiyonası Heyecanı Yarın Başlıyor

Türkiye Taekwondo Milli Takımı, Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na katılmak üzere İsviçre’ye gitti.
Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İsviçre’nin Montrö kentinde düzenlenecek olan Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’na  yaklaşık 45 ülkeden 400 civarında sporcu katılacak. Türkiye, normal şartlarda Avrupa şampiyonası için 16 olan sporcu kontenjanını bu sene ilk kez düzenlenen WTF Başkanlık Kupası’nda elde ettiği ekstra 9 kota ile 25 sporcuya çıkarmayı başardı. Türkiye’yi İsviçre’de 14 bayan ve 11 erkek sporcu temsil edecek. Avrupa şampiyonası için çalışmalarını Antalya’da gerçekleştiren Türkiye Taekwondo Milli Takımı, öğleden sonra İstanbul üzerinden İsviçre’ye gitti.


Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Avrupa şampiyonasında ilk defa WTF Başkanlık Kupası’nda kota alan sporcuların da mücadele edeceğini hatırlatarak, "'Bazı kilolarda birden fazla sporcu olacak. Dolayısıyla daha fazla müsabaka olacak. Türkiye olarak 9 ekstra kota kazandık. Başarılı olmak için gayret edeceğiz. Çalışmalarımızı en iyi şekilde yaptık. Sporcularımız hem madalya hem de Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için puan kazanmaya çalışacaklar. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” dedi.

Türkiye Taekwondo Milli Takım Kafilesi’nde şu sporcular bulunuyor:

“ERKEKLER: 54 Kilo: Mert Erdoğan, 58 Kilo: Cihat Çakmak, 63 kilo: Orhan Gazi Güler, 68 kilo: Servet Tazegül ve Berkay Akyol, 74 kilo: Hakan Kavurat ve Berkcan Süngü, 80 kilo: Muhammet Talha Sarı ve Yunus Sarı, 87 kilo: Serdar Yüksel,  +87 kilo: Kaan Kılıç

BAYANLAR: 46 kilo: Rukiye Yıldırım, 49 kilo: İpek Çidem, 53 kilo: Sezen Şevik ve Zeliha Ağrıs,  57 kilo: Durdane Altunel ve Hatice Kübra İlgün, 62 kilo: İrem Yaman, Tuğba Ayva ve Esra Özdoğan, 67 kilo: Nur Tatar ve Simge Erensayın, 73 kilo: Ebru Yümlü ve Şeyma Nur Söğüt, +73 kilo: Nafia Kuş”