Nevşehir Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye’de sporda bilinci artırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımı sağlamak amacıyla “Nerede Hareket Orada Bereket” sloganıyla düzenlenen vadi yürüyüşüne yoğun ilgi vardı. Vadi Yürüyüşüne Nevşehir Valisi Abdurrahman SAVAŞ, İl Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL, Vali Yardımcısı İbrahim Süha KARABORAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa ÜNLÜER ve 7 den 70 e çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yürüyüş öncesi konuşma yapan İl Müdürümüz Mustafa ÜNLÜER spor tesislerimizin haftanın her günü  spor yapmak isteyen herkese açık ve ücretsiz olduğunu vurgulayarak herkesi spor yapmaya davet etti. Ayrıca Gençlik Merkezindeki kurslarla gençlerimizin ve çocuklarımızın boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebileceklerini dile getirdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye’de sporda bilinci artırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımı sağlamak amacıyla yaz aylarında gerçekleştirdiği projeler, kış aylarında da devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Nerede Hareket Orada Bereket” sloganıyla düzenlenen etkinlik Pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. İlimizde bu proje kapsamında vatandaşların ve sporcuların katılımıyla gerçekleşen koşu düzenlendi. Koşu Kapadokya Kültür Merkezi önünden başlayıp Valilik önünde sona erdi. Dereceye girenlere madalya ve eşofman hediye edildi.