Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) okulların kapanmasından sonra öğrencilere eğlenceli ve eğitici vakitler geçirmelerini sağlamak amacıyla yaz spor okulu açacak. Burada gençlere spor eğitimi yanında sosyal ve kültürel açılardan da geliştirmek, özgüven duygularının artmasına katkıda bulunmak, zararlı alışkanlıklardan uzak yetişmelerine destek olmak amaçlanıyor.

 

NEVDER Başkanı Ali Kızıltepe, açacakları yaz spor okulları konusunda işbirliği sağlamak ve bugüne kadar yaptıkları çalışmalarında desteklerinden dolayı teşekkür etmek amacıyla Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'i makamında ziyaret etti.

 

Burada konuşan Kızıltepe, okulların kapanmasıyla birlikte yapmayı planladıkları Yaz Okulu projelerini Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği içerisinde gerçekleştirmeyi istediklerini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile olumlu görüşmeler yaptıklarını kaydeden Kızıltepe, bugüne kadarki çalışmalarında destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün de amacı öğrencilerin yaz tatilinde sportif, sosyal ve kültürel anlamda yetişmelerine yardımcı olmak olan projelerine desteklerini vereceklerine inandığını ifade etti.

 

Kızıltepe, bin öğrenci kapasiteli bir organizasyon palanladıklarını ve 12 Haziran 2013 tarihine kadar da kayıt kabul ettikleri belirterek, programın da 17 Haziran- 17 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Yaz Spor Okulu'nda sabahtan öğleye kadar İl Müftülüğü ile işbirliği halinde Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de İngilizce dersleri vermeyi planladıklarını söyleyen Kızıltepe, öğleden sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor alanlarını kullanarak futbol, voleybol, basketbol, satranç, masa tenisi gibi sportif faaliyetler ile ilin tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtıcı geziler yapacaklarını söyledi.

 

Dernek olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Nevşehir'de yaptığı faaliyetleri takdirle karşıladıklarını da ifade eden Kızıltepe, "Nevşehir O'nu (S.A.V.) Okuyor' isimli kitap okuma kampanyamızın ödül töreninde İl Müdürlüğü'müz salonunu tahsis ederek destek oldu. Yine bizim iller programı kapsamında 15 otobüs vererek destek verdi. Bunlardan dolayı kendilerine çok müteşekkiriz." diye konuştu.

 

BİZİM İLLER KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERE GEZİ

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ise konuşmasında, 'Bizim İller' projesi kapsamında 10 otobüs dolusu 400 öğrenciyi çevre illerin tarihi ve kültürel yapısını öğrenmeleri için gönderdiklerini söyledi. Ünlüer, ayrıca Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü olarak koordinesinde 30 otobüsü de ilde faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları'na tahsis ederek onların belirlediği bin 200 öğrenciyi de çevre illere göndereceklerini kaydetti.

 

Bizim İller projesi kapsamında Mersin, Adana, Ankara, Sivas, Kayseri, Konya gibi illere geziler düzenlediklerini kaydeden Ünlüer, "Amacımız, gençlerin tarihi ve turistik güzellikleri görmeleri yanında kardeşlik, kaynaşma, tanışma duygularını da geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Bize sosyal etkinliklerde NEV-DER'in çok desteği oldu. Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah, yaz dönemindeki kamplara da ilgi ve alakanın olmasını temenni ediyorum. Her otobüste ikisi görevli 42 kişi gencimizi gönderdik." diye konuştu.

 

Konuşmaların sonunda NEVDER Başkanı Ali Kızıltepe, dernek çalışmalarınında yardımlarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer'e teşekkür plaketi verdi.