2019-2020 Futbol Sezonu Nevşehir Amatör Küme U-16 Ligi Maçları Sonunda Nevşehir 1969 GSK Finale Kaldı.

Statüye göre , toplam 7 takımın katıldığı U-16 Liginde Tek Devreli Lig uslüne göre oynanan grup maçları sonucunda 1.olan takım ile 4 olan takım , 2.olan takım ilede 3.olan takım yarı final maçları oynayacaktı. Grup maçları sonunda Nevşehir Belediye spor 16 puan toplayarak lider tamamladı. Teknik Direktör Ali Özcan nezaretinde lige 3 ay önce hazırlanmaya başlayan Nevşehir 1969 GSK takımı ise 14 puanla 2.oldu. Kapadokya Nevşehir spor takımı ise 11 puanla 3.olurken, Nevşehir 50 GSK takımı ise 9 puanla 4.olarak play of oynamaya hak kazandılar. Bu sonuçlardan sonra ise , Nevşehir Belediye Spor ile Nevşehir 50 GSK takımları statü gereği  yarı finalde karşılaştılar ve normal süresi 1-1 biten maçta Nevşehir Belediye spor rakibini penaltı atışları ile 3-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Diğer yarı final maçında ise Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı ile Kapadokya Nevşehir spor takımı karşılaştılar.  Bu müsabakayıda   Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı 5-1 kazandı ve adını finale yazdırıp Nevşehir Belediye spor ile final oynamaya hak kazandı.

FİNALE NASIL GELDİ

Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı finale gelene kadar toplam 7 maç oynadı . Grup aşamasında 6 maç oynarken bu maçlarda 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı , 18 gol atıp 6 gol yedi ve 14 puan toplayarak ligi 2.sırada tamamladı. Ligi 3.sırada bitiren Kapadokya Nevşehir spor ile Play of oynamaya hak kazandı.

İLK MAÇ NEVŞEHİR BELEDİYE SPOR MAÇIYDI

Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı U-16 Ligi  ilk maçında Şampiyonluğun güçlü adaylarından  Nevşehir Belediye spor ile karşılaştı. Maçın başında golcü oyuncusu Ahmet Serhat ile öne geçti. Uzun süre önde götürdüğü maçın son dakikasında yediği gol ile 1-1 berabere kalarak lige iyi bir başlangıç yaptı. 

İKİNCİ MAÇ ÜRGÜP SPOR İLE 

Ligin ikinci haftasında ise Ürgüp spor ile karşılaşan Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı maçı 3-0 kazanırken rahat bir galibiyet aldı. Bu maçta golleri , Ahmet Serhat, Mert Ali Yılmaz ve Kaptan Ahmet Akın attılar.

KAPADOKYA AVANOS SPOR MAÇI DÖNÜM NOKTASIYDI.

Ligin 3.haftasında ise Kapadokya Avanos spor ile karşılaşan Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı bu maçın ilk yarısını 2-0 geride kapattı. Teknik Direktör Ali Özcan ,devre arasında  oyuncularını nasıl uyardı ise ne konuştu ise ikinci yarı adeta başka bir takım vardı sahada. Özcan  yaptığı kritik değişikliklerle maçı lehine çevirmeyi başardı. Önce kaleci Bayram Gül'ü oyuna aldı, yedek oyunculardan Hikmet Can Onbaşını ise kaleye koydu. Golcü oyuncu Mert Ali Yılmazı da oyuna alıp çift forvete döndü. Bu değişiklikler takımı ateşledi ve ikinci yarıda Ahmet Serhat , Efe Bilgin , Kaptan Ahmet Akın (pen) ve Mehmet Doğan ile 4 gol bulup maçı 4-2 kazandı ve hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam etti. Bu müsabakada takımın yıldızı oynadıkları oyun ve takıma yaptıkları katkı ile Mehmet Doğan ve Bayram Gül idi.

LİGİN DÖRDÜNCÜ MAÇI NEVŞEHİR 50 GSK İLE OYNANDI

Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı U-16 Liginde dördüncü hafta maçında Nevşehir 50 GSK takımı ile karşılaştı.Bu müsabakada baştan sona çok üstün bir oyun ortaya koyan ve müsabakayı 5-1 gibi farklı bir skorla kazanan  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı oldu. Bu maçta golleri , maçın yıldızı olan Kaptan Ahmet Akın ( 3 ) biri penaltıdan , Bayram Gül   ve takımın defansının Berat Karataş ile birlikte  bel kemiği olan Yaşar Serdar Akkuş attılar. Bu galibiyetle puanını 10 yaparak zirveye bir adım daha yaklaştı. Bu müsabakada Kaptan Ahmet Akın oynadığı oyun ve attığı goller ile sahanın yıldızı olup , maçın adamıydı.

 

U-16 LİGİ 5.HAFTA RAKİP : GÜLŞEHİR BELEDİYE SPOR 'DU. 

U-16 Liginde  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımının rakibi Gülşehir Belediye spor idi. 3 Nolu çim sahada oynanacak olan maça  tam kadro çıkan  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı bu maçı Hükmen 3-0 kazanarak puanını 13 yaptı ve  Lider nevşehir Spor ile aynı puana geldi. Bu müsabakada rakip takım oyuncuaları sahaya çıktılar ama yöneticileri cezalı olduğu için maçın hakemi Arif Subaşı bu maçı oynatmadı. Tertip komitesinin kararı  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı Hükmen 3-0 galip ilan edildi.

GRUP MAÇLARININ 6.SI VE  SONUNCUSU KAPADOKYA NEVŞEHİR SPOR İLE OYNANDI

Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımI grup maçlarının sonuncusunu Kapadokya Nevşehir spor ile oynadı.Bu maç beklenildiğinden çok daha zor geçerken müsabaka 2-2 sona erdi. Karşılaşmada ilk yarı 2-0  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımının üstünlüğü ile sona erdi. Golleri ise , başarılı orta saha oyuncusu Abdulkadir Yılmaz ve Bayram Gül attılar. Rakip takım ikinci ayrıda iki gol bulunca müsabaka 2-2 sona erdi ve Nevşehir 1969 GSK U-16 futbol takımı grup maçlarını 14 puan  ile  ikinci olarak tamamladı.

YARI FİNAL RAKİP: KAPADOKYA NEVŞEHİR SPOR.

Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı , yarı finalde statü gereği ligi 11 puanla 3.sırada bitiren  Kapadokya Nevşehir Spor takımı ile karşılaştı. Bu müsabakaya çok iyi hazırlanan ve final oynamayı , şampiyon olmayı daha ilk haftadan hedefine koyan Teknik Direktör Ali Özcan nın sporcuları özellikle ikinci yarıda harika bir oyun ortaya koyarak rakibini 5-1 yenip Nevşehir Belediye spor U-16 futbol takımı ile final oynamaya hak kazandı. Bu müsabakada ise takımın gollerini ; Oynadığı her maçta gol atan golcü oyuncu Ahmet Serhat , Abdulkadir Yılmaz , Mehmet Doğan ve maça yedek başlayıp oyuna sonradan giren , maçın farklı kazanılmasında çok büyük katkısı olan , hocasına " oynarsam söz hocam inşallah gol atacağım " diyen golcü oyuncu Mert Ali Yılmaz ( 2 ) attılar. Maç boyunca iki topuda direkten dönen  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı bu müsabakayıda 5-1 kazandı finale yükseldi.

TAKIMIN GOLLERİNİ ATAN SPORCULAR:

Ahmet Akın (Kaptan )       :  5 Gol.

Ahmet Serhat                    :  4 Gol

Mert Ali Yılmaz                  :  3 Gol

Bayram Gül                        :  2 Gol 

Mehmet Doğan                :  2 Gol

Abdul Kadir Yılmaz           :  2 Gol 

F.Efe Bilgin                         :  1 Gol

Yaşar Serdar Akkuş          :  1 Gol

 NEVŞEHİR 1969 GSK U-16 FUTBOL TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ ALİ ÖZCAN DAN "FİNALE GİDEN YOL " AÇIKLAMASI:

Nevşehir 1969 GSK Genç takımlar sorumlusu Teknik Direktör ÖZCAN şöyle dedi:

Öncelikle bütün sporcularımı alınlarından öpüyor hepsini tebrik ediyorum. Çünkü, biz bu U-16 ligine çok iddialı hazırlandık. Lig başlamadan 2 ay önce Nevşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik merkezinde toplandık ve orada sporcularımla ciddi kararlar alıp lig boyunca bu güne kadar uyguladık. Biz Haftada 3 gün idman yaparak hazırlandık. Gerek​kondisyon olsun gerek teknik ve taktik çalışması olsun gerek dayanıklılık çalışması olsun imkanlar ölçüsünde çalışmalarımızı idmanlarımızı yaptık. Kadromuzu 20 kişi olarak belirledik ve bu 20 kişi ile yola devam ettik. Sporcularımın idmanlara katılımının yüksek oranda olması bizim için avantaj oldu. Kapadokya Avanos spor maçının ilk devresinde ve  Kapadokya Nevşehir spor ile oynadığımız grup maçının ikinci devresinde kötü oynadık. Onun dışında diğer maçlarda istediğimiz oyunu oynadık ve finale kaldık. 

Hiç bir maçta Kırmızı kart görmedik , bütün maçlarımızı centilmence oynadık. Bu bizim için çok önemliydi.

Bize her zaman desteklerini esirgemeyen başkanımız Bayram Ekiciye ve Yöneticimiz Duran Tunç'a çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldular ve bizi her alanda desteklediler. Önümüzdeki hafta Nevşehir Belediye spor ile Final maçı oynayacağız. Biz bu yola baş koyduk , inandık , çok çalıştık ve Şampiyonluğa açız bunu  çok istiyoruz. Daha önce Diyanet Gençlik Spor takımı Teknik Direktörü iken 2016 yılında Nevşehir Spor ile yine U-16 Liginde Final oynadık ve o maçı 2-1 kazanarak Nevşehir Şampiyonu olmuştuk. İnşallah yine rakibimizi yenip şampiyon olmak istiyoruz. Bu güç bizde var ve takımıma , sporcularıma güveniyorum, inanıyorum. 

Nevşehir de spora katkı sağlamak ve sporun her alanında lokomotifi olamaya çalışıyoruz. Nevşehir Gençliğine elimizden gelen desteği verip onları kötü alışkanlıklardan korumak, centilmenliği , saygıyı , ahlakı ve değerlerimizi öğretmek ve onlara sahip çıkmak en büyük hedefimizdir.

Ayrıca bu sporcu grubunun bir çoğunu geçtiğimiz yıl oluşturan ve sezon başında bana çok yardımcı olan bu sporcularda emeği olan , Nevşehir 1969 GSK'ne  iki buçuk yıl hizmet eden , Meslektaşım M. Sami Akyüz hocamada çok teşekkür ediyorum.

Nevşehirli bütün spor severleri  22 Ocak Çarşamba günü saat 13:00 da Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde 2 No'lu çim sahada oynanacak olan Final maçına davet ediyorum.dedi.