Nevşehir Amatör Küme U-16 Ligi Finalistleri ; Rakibi Kapadokya Nevşehir Sporu 5-1 Gibi Farklı Bir Skorla Yenen Nevşehir 1969 GSK İle Nevşehir 50 GSK Takımını Penaltı Atışları İle 5-3 Yenen Nevşehir Belediye Spor Oldu.

 Toplam 7 takımın katıldığı U-19 Liginde grupta oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alarak 14 puan alarak  grubu 2.sırada bitiren Nevşehir 1969 GSK  U-16 Futbol takımı ,yine grubu 11 puanla 3.sırada bitiren Kapadokya Nevşehir Spor takımı ile  yarı final oynamaya hak kazandı.

     Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı yarı final maçında maçında Kapadokya Nevşehir spor karşına şu 11 ile başladı:

 Kalede Ekrem Köse,sağbek Eren Doğan,sol bek Efe Bilgin,Stoperler Berat Karataş ve Yaşar Serdar Akkuş, orta sahada Mehmet Doğan Uhud Yalın ve Ahmet Akın,sol açıkta Bayram Gül. sağ açıkta Abdulkadir Yılmaz ve forvette golcü Ahmet Serhat. 

     Maçın ilk devresinde iki takım birbirlerini tartarak oynadı ve az pozisyonlu bir ilk devre oynandı. 24.dakikada Kapadokya Nevşehir Sporda sağdan yapılan orta direk kaleye gitti ve gol oldu. 1-0  Bu golden sonra  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı özellikle sağ taraftan Abdulkadir ve sol taraftan Bayram ile ataklarını geliştirdi. 30.dakikada Abdulkadir topa çok sert vurdu top direğe çarpıp auta gitti. Maçın ilk yarısı 1-0 Kapadokya Nevşehir Sporun üstünlüğü ile sona erdi.

SOYUNMA ODASINDA NE OLDUYSA:

   Müsabakanın ikinci devresinde bambaşka bir  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı vardı. Teknik Direktör Ali Özcan soyunma odasında takımına ne söyledi bilinmez ama uyuyan takımını uyandırmış olacakki  iki dakikada iki gol birden bularak 2-1 öne geçti takımı. İkinci yarının başlama vuruşu ile birlikte golcü oyuncusu Ahmet Serhat ile 47.dakikada 1-1 yakalayan  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı hemen bir dakika sonra 49. dakikada Abdulkadir Yılmazın uzaktan sert vuruşu ile golü buldu ve 2-1 öne geçti. Bu gollerden sonra oyuna tamamen hakim olan  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı ataklarını sıklaştırdı ve 64. ve 72. dakikada oyuna sonradan giren golcü oyuncu Mert Ali Yılmazın attığı mükemmel gollerle 4-1 öne geçti. Bu golden sonra Kapadokya Nevşehir Spor takımı geliştirdiği bir atakta penaltı atışı kazandı.Atışı kullanan oyuncu topu direğe nişanladı ve direğe çarpan top auta gitti. Defansın en gerisinde oynayan başarılı libero Berat Karataş maç boyunca rakibin ataklarını durdurup takımının ikinci golü yemesini engelledi.Yaşar Serdar Akkuş ile uyumlu oyunu ile rakiplerine geçit vermediler.

                                    78.Dakikada Mehmet Doğan'dan  sezonun golü geldi:

Müsabakanın 78.Dakikasında  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımının başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Doğan öyle bir gol attıki taraflı tarafsız herkes alkışladı. Arjantinli yıldız futbolcu Diego Maradonanın 1986 yılındaki Dünya kupasında  İngiltereye attığı o harika golün bir benzerinide Mehmet Doğan attı. Doğan topu orta sahadan aldı bütün rakiplerini tek tek çalımladı adeta ipe dizdi ve ceza sahasına girdi uzak köşeye topu bıraktı ve ağlara giden bu golle takımını 5-1 öne geçirdi. Bu gol maçında skorunu belirledi ve  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı müsabakayı 5-1 kazanarak U-16 Liginde finale yükseldi ve Nevşehir Belediye spor ile final oynamaya hak kazandı.

     Müsabakanın Hakemleri ; Burak İnce , Musa Ertunç ve Berkay Erden çok iyi bir maç yönettiler. Müsabakanın sonucuna tesir edecek hata yapmadan maçı tamamladılar.Verdiği ve vermediği kararlar ile otoritesini ortaya koyan hakem Burak İnce zaman zaman iki takım sporcularınıda uyarıp hatalarını düzeltti.

 Bu müsabakada  Nevşehir 1969 GSK U-16 Futbol takımı özellikle ikinci yarı çok güzel bir oyun ortaya koyarak haklı bir galibiyet aldı. Maç boyunca belkide Nevşehirin yaş grubunda , en iyi liberosu olan Berat Karataş yaptığı kritik müdaheleler ile kalesinde büyüyebilecek tehlikeleri uzaklaştırdı , rakibin forvetlerine geçit vermedi. Oyuna sonradan giren Mert Ali Yılmaz ise attığı iki gol ile maçın adamı olmayı hakettiler. Oynadıkları oyunla takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadılar.

                          Teknik Direktör Ali Özcan maçtan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz bu sezon başında lige çok erken hazırlanmaya başladık. Hedefimizi Şampiyonluk olarak belirledik. Kadromuzun bunu başaracağına inancımız sonsuzdu. Önce grup maçlarını 4 galibiyet  2 beraberlik alarak ve 14 puan toplayarak 2.olarak bitirdik. Yarı finalde ise rakibimiz Kapadokya Nevşehir Spor idi. Onlarıda güzel bir oyundan sonra 5-1 gibi farklı bir skorla yenip Final oynamaya hak kazandık. Şimdi haftaya Nevşehir Belediye Spor ile final oynayacağız. Grup maçında rakibimiz ile 1-1 berabere kalmıştık. O maçın rövanşını oynayacağız. Müsabakalar boyunca Kulüp Başkanımız Bayram Ekici ve yöneticimiz Duran TUNÇ  bize sonsuz destek oldu. İmkanları seferber ettiler. Ne istediysek yerine getirdiler. Bizde Finale kalarak onların bize olan güvenini boşa çıkarmadık. Biz Nevşehir'de sporun lokomotifi olmaya devam edeceğiz. Çok çalıştık, çok istedik ve oyuncularımla biz inandık. Yönetim bize inandı ve destekledi. Biz çok büyük bir aileyiz. Bizi izlemeye devam edin.

     Bu müsabakada yürekten mücadele edip sahaya varını yoğunu ortaya koyan , centilmenliği elden bırakmayan bütün sporcularımı kutluyor ve alınlarından öpüyorum. Önümüzdeki hafta Nevşehir Belediye Spor ile oynayacağımız Final maçına Nevşehirli bütün sporseverleri davet ediyoruz.dedi.