Karapınar kasabasında yapılan kapalı halı sahanın açılış törenine AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Acıgöl İlçe Başkanı Ramazan Gül, Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru il , ilçe ve belde teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve gençlik kolları mensupları ile Karapınar kasaba sakinleri katıldı.

Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır, konuşmasında, Karapınar insanlarının toprağa terini katarak üreterek ülke ekonomisine Tarım sektörü ile büyük katkı sağladığına vurgu yaparak, “Yöremizin ülkemiz genelinde ve yurtdışında isminin duyulmasına katkı sağlayan çok değerli insanlarımızın bu gayretleri tabi ki göğsümüzü kabartıyor. Bu manada, Karapınar belediyemize de Karapınarlı hemşerilerimize yönelik bu katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyor, kapalı sahanın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise, yaptığı konuşmada 1 Kasım’daki seçimde desteklerinden ötürü Karapınarlı seçmenlerimize bir kez daha teşekkür ederken, genelde bu tür açılışların seçimlerden önce olduğuna vurgu yaparak, “Normalinde açılışlar seçimlerden önce olur oy toplayabilmek için ama bizde açılış bitmez Allah’ın izniyle. Her zaman yeni tesisler, yeni projeler kazandırıyoruz. Türkiye adeta şantiye oldu, sorumluluğumuz tabi ki arttı. Tesisimiz hayırlı olsun, özellikle tarlasında bağında çalışan kardeşlerimizin başta olmak üzere yorgunluklarını, streslerini burada spor yaparak atabilmeleri ve zinde kalabilmeleri adına bu tesislerin yapımı önemli. Hayırlı mübarek olsun” şeklinde konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de, yeni dönemde yüklerinin daha da arttığına dikkati çekerek, tesisin Karapınar kasabasına hayırlı olmasını diledi. Gizligider konuşmasının devamında şunları söyledi: - Eski yıllarda atılan temellerin üzerinden 10-15 yıl geçmesine rağmen açılışlarının yapılamadığını anlatarak, “Şimdi elhamdülillah çalışkan bir başbakanımız, bir milletvekili ordumuz, belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımız var. O yüzden Türkiye’de artık temeller atılıyor, açılışlar da yapılıyor” açıklamasında bulundu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver de, 1 Kasım’da tarif edilemez bir sevinci yaşadıklarını dile getirerek, Artık 1 Kasım geride kaldı.“Bu sevincin bize getirdiği sorumluluklar var, onların da bilincinde olarak gelecek günlere adım atıyoruz, çalışmalarımızı o şekilde yürütüyoruz. Tabii ki, sadece Türkiye’deki kardeşlerimiz değil, dünyadaki tüm kardeşlerimizin sorumluluğunu da aldık, çünkü onlar bize dualarıyla gözyaşlarıyla ta 7 Haziran’dan beri destek oldular, biz onun da farkındayız” dedi.

Törende konuşan Karapınar Belediye Başkanı Mahmut Tiftik, Kasabamızda yaşayan gençlere sözünü verdikleri halı sahanın yapımını gerçekleştirerek açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Belediye başkanı olmaları halinde sadece halı saha değil, benzer diğer projelerin de Karapınar'da yapılacağının sözünü verdiklerini hatırlatan Tiftik, “Tabi Karapınar halkı, bugüne kadar bize ve partimize en büyük desteği verdi ve hep yanımızda oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar bize bu desteği verirken biz de Karapınar'a yakışan bölgemizdeki en büyük güzel kapalı halı sahayı yaparak onların hizmetine sunduk. Burandan özellikle Her konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen İl Başkanımıza ve Milletvekillerimize Spor Bakanlığımıza Spor toto teşkilat başkanlığına Şahsım ve Kasabam adına Teşekkür ederim. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından halı sahanın açılışı dualarla hep birlikte kurdela kesilerek yapıldı. Sonrasında açılışa katılan milletvekilleri halı sahayı gezerek sırasıyla kaleye şut atışı denemesi yaptı.

Milletvekilleri ve protokol, açılış programı sonrasında Nevşehir AK teşkilat tam Kadro sahaya inerek bir hazırlık maçı yaptılar.