Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa AVCI, Başkan Yardımcısı Bayram EKİCİ, Futbol İl Temsilcisi Tolga KARACA ve ASKF yöneticileri Vali Mehmet CEYLAN'ı makamında ziyaret etti.

        Ziyarette konuşan Mustafa AVCI, ASKF çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mustafa AVCI, “Bu hafta sonu birinci amatör küme müsabakaları 16 takımımızla başlayacak. Lisanları kendi ilinde yapan Türkiye´de 30 il içerisindeyiz. 1600´e yakın çocuğa lisans çıkardık. Müsabaka ve sporcu sayısı istatistiklerine göre İstanbul´dan bire öndeyiz” dedi.
Amatör kulüplere geçen yıl yapılan malzeme yardımının kulüpleri çok rahatlattığını kaydeden Mustafa AVCI, bu yıl da destek beklediklerini söyledi.

        Vali CEYLAN da, amatör sporun önemine vurgu yaparak, “Amatör sporun öneminin bilincindeyiz. Türkiye´de amatör spor ve lisanslı sporcu açısından Türkiye´nin en iyi illerindeniz. Tesis olarak da imkanlarımız çok iyi. Gençlerimizi hem kötü alışkanlıklardan korumak hem de onların sporla iç içe olmalarını sağlamak için amatör spor kulüpleri çok önemli. Kulüplere olan desteğimizi aynı şekilde devam ettireceğiz. Sadece futbol değil diğer branşlarda da amatör ruhu yakalamak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.