NEVŞEHİR(MHA) Avrupa’da her yıl 16-22 Eylül tarihleri "Avrupa Hareketlilik Haftası" olarak kutlanmakta. Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, 2014 yılı için oluşturulan “Hayalimizdeki Sokaklar -Our Streets, Our Choice”teması kapsamında aktivitelerin gerçekleştirilebilmesi için; geniş yaya alanları oluşturulması, uygulama günü için yeterli alternatif toplu ulaşım kapasitelerinin sağlanması, yeterli bisiklet yollarının oluşturulması ya da yolların sadece toplu ulaşım için ve bisiklet yolu olarak hizmet vermesi (yolun bir bölümünün gidiş-geliş trafiğe uygun hale getirilerek, diğer bölümünün yaya ve bisikletlilere ayrılması ) gibi temel unsurların sağlanması önemli.

Uygulamanın yapılacağı gün boyunca, şehirlerde trafiğe kapatılan caddelerde, insan sağlığı ve çevrenin korunması, özetle kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıdığı bilinen, trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanabilmesi için hava kirliliğinin, araç park probleminin, motorlu araçlardan kaynaklanan trafiğin, gürültünün ve trafik stresinin azaltılması ve aynı zamanda fiziksel hareketliliğin arttırılması amaçlanmakta.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Farkındalık yaratmak ve daha temiz ve sağlıklı ulaşım araçlarına yönlendirmek adına Nevşehir Çevre ve Şehircilik müdürlüğü tarafından Bisiklet Yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere günün anısına hediyeler verildi.