ASKF-TÜFAD Kavgası Nereye Kadar Sürecek?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin bir süredir devam eden çekişmesi geçtiğimiz günlerde ASKF Genel Kurulunda da ele alındı.

ASKF Başkanı Mustafa Avcı, TÜFAD’ın kendilerini iki kez şikayet ettiğini belirtirken, bu konuda yapılan şikayetlerin son derece yersiz olduğunu dile getirdi.

Avcı, “27 Yıldır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanıyım. 27 Yıldır bana hiçbir kulüp başkanım veya yöneticimden yapılan işlemlerle ilgili sahtecilik yapalım teklifi gelmedi. Buna cesaret eden de olmadı. Biliyorsunuz biz burada lisans işlemlerini yapıyoruz. Bunu son iki yıldır yapmaya başladık. Geçen yıl U 13 karşılaşmalarını oynatırken, Ortahisar Belediye Spor’dan bir çocuğumuza lisans çıkardık. Bilindiği üzere 31 Mayıs tarihinde lisans çıkarma işlemleri tamamlanıyor. Biz 1 Haziran’da çıkarmışız bu sporcumuza lisansını. TÜFAD denilen derneğin Başkanı Sahte Lisans Çıkartıyorlar diye bizi Ankara’ya şikayet ettiler. Kayseri’ye şikayet etti. Biz lisansı iptal ettik. Bundan ne menfaatimiz olur. Koskoca bir ili sahte lisans çıkartıyorlar diye şikayet etmenin mantığı ne?. İkinci amatör küme de takımlar bir maç çıkamayabiliyor müsabakaya. Bir tane maç için dilekçeler yazdı bu TÜFAD. Bizi futbol federasyonuna şikayet etti. İkinci amatör kümeyi tescil etmeyin diye. Bizim asla antrenörlere karşı değiliz. Gelin arkadaş antrenörlerle oturup konuşalım sorunları çözelim diyoruz. İnşallah bu sorunları da bu dönemde çözeceğiz” diye konuştu.

Daha önce Nevşehir Hakem Kurulu başkanı Nazmi Orhan ile benzer bir sürtüşme içerisine giren TÜFAD Başkanı Kenan Gerçeker’in de konuya ilişkin neler söyleyeceği merak konusu.