Nevşehir Merkez dahil tüm ilçe ve beldelerinde çim sahalarıyla tesisleriyle sezon öncesi Futbol takımlarının gözbebeği durumundaki Kapadokya bölgesinde ilk rezervasyon Banka Asya takımlarından Manisaspor dan geldi.
Nevşehir Kapadokya Bölgesinde bir çok oteller ise takımların antrenman yapmak için kullandığı çim sahalar ve odaların iç donanımı gibi birçok alanda bakım ve onarım çalışması yaptı.

Nevşehir Kapadokya da bulunan oteller, yeni sezon öncesi kampa girecek futbol takımlarını bekliyor.
      2013-2014 sezonu öncesi Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig ve 3.lig takımları ile yurt dışından şimdiye kadar bir çok takımının kamp yaptığı Kapadokya da ki oteller, yeni sezon öncesi kampa girecek futbol takımlarını misafir etmeye hazırlanıyor.

''Dövizler, futbol için dışarıya gitmesin''-

Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi Kamp için ç
ok özel ve çok güzel, kaçırılmaması gereken, nadide bir yer. Spor kulüplerinin Nevşehir'de yaptığı çalışmalar ilin tanıtımına çok büyük yarar sağlayacak. Ayrıca ülkemizin dövizleri, futbol için dışarıya gitmeyecek. Dışarıdan kulüpler Nevşehir Kapadokya bölgesine gelecektir. Nevşehir ve Kapadokya bölgesi o potansiyele sahip...

Doğası tarihi ve havası ile Dünya markası olan Nevşehir Kapadokya bölgesinde ayrıca Türkiye nin en özel Jeo Termal kaplıcalarıda bulunuyor.Nevşehir Kozaklı Termal otellerinde hazırlıkların tamamlandığını belirtiliyor. Bölgedeki otel işletmecileri Liglerin bitmesinin ardından takımların kamp için kendileriyle irtibat kurmaya başladığını belirttilar.
      Şimdiden birçok takımla kamp konusunda görüşme yaptıklarını anlatan otel işletmecileri bu yıl, geçen yıla oranla daha fazla futbol takımının Nevşehir e geleceğini düşündüğünü sözlerine eklediler.


Kapadokya, futbol takımlarının yeni kamp gözdesi

Türkiye’nin peribacaları ve balon turları ile ünlü önemli turizm merkezi Kapadokya bölgesi, son yıllarda futbol takımlarının da kamp yapmak için tercih ettiği bir merkez haline geldi.

Son 2 aylık süreçte Nevşehir’in Avanos ilçesine PTT 1. Lig takımlarında Ankaragücü, Bucaspor ve 1461 Trabzonspor, Spor Toto 2. Lig takımlarından Tokatspor, Ünyespor ve Giresunspor, Spor Toto 3. Lig takımlarından Pazarspor, Kırıkhanspor ve Altınordur ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 takım, kamp için Kapadokya’yı seçti.

Azerbaycan Ligi takımlarından Sumgayıt da, kamp için Kapadokya’yı seçen takımlar arasında yer aldı.

Yaklaşık 10′ar gün Kapadokya’da kalan takımlar, bölgedeki tesislerde yaptıkları antrenmanların yanı sıra birbirleriyle hazırlık maçları yapma imkanı da elde etti.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, yaptığı açıklamada, bu yıl Kapadokya’nın liglerde mücadele eden futbol takımlarının üssü olduğunu ifade ederek, Kapadokya’nın, hem turizm hem de sportif tesisler açısından çok güzel bir bölge olduğunu söyledi.

Nevşehir’de 17 adet çim futbol sahasının bulunduğunu dile getiren Ünlüer, “Bu sayı çevre illere baktığımızda çok fazla. Bu da futbol takımlarının kamp tercih nedeni oluyor” dedi.

Ünlüer, Kapadokya’nın daha önceki yıllarda kamp döneminde çeşitli turnuvaların yapıldığı bir merkez halindeyken, çeşitli nedenlerle ve sivrisineklerin bir dönem artması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda bir azalma olduğunu anlatarak, “Tekrar bunu canlandırmak için gerekli çalışmaları yaptık. Çim sahalarımızı restore ettik, kulüplerle iletişime geçtik. Bu sayede 45-50 takım ilimize kampa geldi. Geçen yıl bu rakam 10 civarındaydı. Çalışmalarımızla bu sayıyı artırdık” diye konuştu.

“Kapadokya bölgesinin takımlarımıza yaradığını düşünüyoruz”

Nevşehir’in rakım olarak çok elverişli olduğunu, nem olmadığı için hava koşullarının mükemmel olduğunu belirten Ünlüer, şunları kaydetti: “Bunun yanında doğal güzellikler de var. O nedenle buraya gelen takımlarımız hem kamplarını yapıyorlar hem dinleniyorlar hem de bölgeyi gezme imkanı buluyorlar. Kulüplerimiz memnun bir şekilde ilimizden ayrılıyor. Bu bir başlangıç oldu. Önümüzdeki yıl Süper Lig takımları da gelirse daha çok sevineceğiz. Buraya gelerek kamp yapan takımlarımızın genellikle ilk maçlarında galip ayrıldıklarını gördük. Kapadokya bölgesinin takımlarımıza yaradığını düşünüyoruz. Diğer takımlarımızı da buraya davet ediyoruz. Tüm Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig takımlarını ilimize davet ediyoruz. Saha olarak, tesis olarak ve oteller olarak tam teşekküllü hazır durumdayız.”

Ünlüer, Nevşehir’de futbol takımlarının kamplarının yanı sıra Amatör Karma Takımları yarı finali, TFF Futbol Köy Okulu, veteranlar bölge futbol müsabakalarının da yapıldığını ifade etti.

İşitme Engelliler Milli Takımı’nın da dünya şampiyonasına Nevşehir’de hazırlandığını kaydeden Ünlüer, “İşitme Engelliler Milli Takımımız, Ankara’da düzenlenen dünya şampiyonasında dünya şampiyonu oldu. Birçok etkinliğe ev sahipliği yaptık. Bu yıl 6 tane Türkiye Şampiyonası, 2 uluslararası şampiyona ve birçok grup müsabakasına ev sahipliği yaptık” dedi.